Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een festival vol gelato – in heel Italië én in Amsterdam!

Begin mei streek het Gelato Festival neer in Florence. Op het Piazzale Michelangelo streken verschillende ijsmakers neer om Florentijnen en toeristen te laten proeven van het lekkerste ijs.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (2) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (4) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (5)

Je kunt tijdens het Gelato Festival een kijkje in de keuken van de ijsmakers nemen (of zelf ijs leren bereiden tijdens een workshop), maar het beste is om vooral veel te proeven.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (6) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (9)

Naast de bekende ijssmaken kun je tijdens het Gelato Festival 2015 vier bijzondere smaken proeven:

Nutella-ijs
Als een van de grootste Italiaanse iconen wereldwijd mag ijs gemaakt van Nutella natuurlijk niet ontbreken op een Italiaans ijsfestival. Zo’n hoorntje met Nutella-ijs is nog tien keer lekkerder dan een boterham met Nutella natuurlijk!

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (1)

Amor Pernigotti-ijs
Ook dit ijs is een mooie combinatie van romig ijs en een Italiaanse delicatesse. Alleen al voor de combinatie van vanille-ijs met koekjes en chocolade met een finishing touch van chocoladecrème en gehakte hazelnoten en koekkruimels is een bezoek aan het Gelato Festival al de moeite waard.

Gelato Buontalenti
Deze op en top Florentijnse specialiteit dankt zijn naam aan de uitvinder van het ijs. Het is bijzonder romig ijs dat je alleen al vanwege de gelato-geschiedenis een keer geproefd moet hebben!

Expo-ijs
Speciaal voor de Expo in Milaan is er een bijzondere smaak ontwikkeld: mangosorbetijs met kiwi en aardbei. Lekker licht en ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (7)
10% korting op Gelato Card voor Gelato Festival Amsterdam!
Het Gelato Festival maakt zich op voor een bezoek aan Amsterdam! In de Nederlandse hoofdstad strijkt het Gelato Festival neer van 9 tot en met 12 juli, op het Marie Heinekenplein (in De Pijp).

De toegang tot het Gelato Festival is gratis. Wie ook gelato wil proeven, koopt het beste een Gelato Card. Met deze Gelato Card kun je vijf verschillende coppette, bakjes, ijs proeven en deelnemen aan de verschillende workshops. Bovendien krijg je een speciale Gelato Festival-tas met daarin. een flesje water, iets lekkers en een bon voor een espresso. Geniet van alle gelati!

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (10)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. ik ben vandaag naar het gelato festival geweest in Amsterdam.
    Als ik het goed gelezen heb krijg je als je een gelatocard koopt, wat ik heb gedaan een tas met flesje water, iets lekkers een bon voor een espresso en kun je 5x een ijsje halen. Zo staat het op uw site.
    Nou het was anders ik kreeg alleen een bon voor 5 ijsjes en voor de andere dingen moest je bij betalen.
    Beetje jammer

  2. Die extraatjes waren bij aankoop van de Gelato Card in de voorverkoop, Karin. Water en ijs is niet inclusief als je de kaart ter plekke koopt (dan krijg je overigens evenmin de korting van 10% die in onze blog staat vermeld). Maar het gaat om het ijs natuurlijk – en je krijgt zelfs met je Card een zesde ijsje gratis als je stemt op je favoriete ijssmaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *