Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gelato Festival – een festival vol ijs in heel Italië én daarbuiten

Begin mei streek het Gelato Festival neer in Florence. Op het Piazzale Michelangelo streken verschillende ijsmakers neer om Florentijnen en toeristen te laten proeven van het lekkerste ijs.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (2) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (4) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (5)

Je kunt tijdens het Gelato Festival een kijkje in de keuken van de ijsmakers nemen (of zelf ijs leren bereiden tijdens een workshop), maar het beste is om vooral veel te proeven.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (6) Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (9)

Naast de bekende ijssmaken kun je tijdens het Gelato Festival altijd bijzondere smaken proeven, zoals:

Nutella-ijs
Als een van de grootste Italiaanse iconen wereldwijd mag ijs gemaakt van Nutella natuurlijk niet ontbreken op een Italiaans ijsfestival. Zo’n hoorntje met Nutella-ijs is nog tien keer lekkerder dan een boterham met Nutella natuurlijk!

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (1)

Amor Pernigotti-ijs
Ook dit ijs is een mooie combinatie van romig ijs en een Italiaanse delicatesse. Alleen al voor de combinatie van vanille-ijs met koekjes en chocolade met een finishing touch van chocoladecrème en gehakte hazelnoten en koekkruimels is een bezoek aan het Gelato Festival al de moeite waard.

Gelato Buontalenti
Deze op en top Florentijnse specialiteit dankt zijn naam aan de uitvinder van het ijs. Het is bijzonder romig ijs dat je alleen al vanwege de gelato-geschiedenis een keer geproefd moet hebben!

Check alle standplaatsen van het Gelato Festival met bijbehorende data via de website van het Gelato Festival.

Gelato-Festival-Italië-Amsterdam (10)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. ik ben vandaag naar het gelato festival geweest in Amsterdam.
    Als ik het goed gelezen heb krijg je als je een gelatocard koopt, wat ik heb gedaan een tas met flesje water, iets lekkers een bon voor een espresso en kun je 5x een ijsje halen. Zo staat het op uw site.
    Nou het was anders ik kreeg alleen een bon voor 5 ijsjes en voor de andere dingen moest je bij betalen.
    Beetje jammer

  2. Die extraatjes waren bij aankoop van de Gelato Card in de voorverkoop, Karin. Water en ijs is niet inclusief als je de kaart ter plekke koopt (dan krijg je overigens evenmin de korting van 10% die in onze blog staat vermeld). Maar het gaat om het ijs natuurlijk – en je krijgt zelfs met je Card een zesde ijsje gratis als je stemt op je favoriete ijssmaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *