Home » Nieuws uit Italië » Een bijzondere ontmoeting, een bijzondere blog
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een bijzondere ontmoeting, een bijzondere blog

Het is april 2012. Saskia legt de laatste hand aan haar eerste boek als ze van een vriendin een mailtje krijgt met een digitale flyer van een Nederlandse Florentijnse die onder de naam SenseFlorence speciale rondleidingen organiseert in Florence. Nu heeft Florence een speciaal plekje in Saskia’s hart, dus dit mailtje wakkert de liefde weer behoorlijk aan.

Saskia stuurt de dame achter SenseFlorence, Sophie, een mailtje en al snel vliegen er enthousiaste mailtjes heen en weer. Over de stad, de bijzondere plekken, maar ook over het schrijven over deze bijzondere città. Het toeval wil dat Sophie tijdens de boekpresentatie in Nederland is en dus kan er live kennis worden gemaakt.

Inmiddels zijn we zo’n anderhalf jaar en vele ontmoetingen verder. Soms lekker uitgebreid in Florence, met een aperitivo of een driegangenlunch (zoals op onderstaande foto), soms even snel op het vliegveld en soms zelfs heel toevallig, als we zonder het van elkaar te weten dezelfde vlucht naar Nederland hadden geboekt.

SONY DSC

Toeval of niet, feit is dat er bij elke ontmoeting steeds weer veel te vertellen valt, met als rode draad Florence en het leven in zo’n bijzondere stad. Saskia had Sophie al eerder aangespoord te gaan schrijven, met een aantal gastblogs als resultaat, maar tijdens de lunch in Florence kon er dan getoost worden op een belangrijke stap: ook Sophie begint een eigen blog.

Op SoFlorence.com doet ze op de voor haar zo kenmerkende en humoristische wijze verslag van haar ervaringen in Florence. Ze vertelt hoe ze langzaam van een ‘Hollandse hork’ in een Italiaanse signorina verandert, hoe het gesteld is met flirtende Italianen en over de kwalen waar de Italianen met grote vrezen voor vrezen.

Nu we een paar weken verder zijn mag iedereen dat weten – en mag iedereen vooral ook meelezen met Sophies belevenissen in Florence. Vandaag alvast een klein voorproefje hier op Ciao tutti, over L’Arte della Cucina: 

‘De nicht van mijn vriend heeft een huis gekocht en wij zijn uitgenodigd om te komen eten. We komen binnen en haar vriend heeft een koksvest aan met zijn naam er op, ik schiet in de lach. Dit is vast een grap; vrouwen koken hier toch meestal? Niets blijkt minder waar.

‘Je kon er wel iemand z’n kop mee inslaan, zo hard was die brownie die ik gisteren had meegenomen. Ik ga nooit meer dolci maken, ik kan dat gewoon niet.’ Nicht Elena vertelt over haar gebrek aan kookkunsten en doet ons geloven dat alles wat zij aanraakt spontaan oneetbaar wordt. Dat kan best, denk ik bij mezelf, sommige mensen zijn daar gewoon niet zo goed in. Stiekem ben ik wel blij met deze openbaring, want ik ben zelf ook niet bepaald ambitieus als het op koken aankomt.

SoFlorence-antipasto

De tafel staat vol met alles wat het woord antipasto eer aan doet: prosciutto crudo, salame, gorgonzola, mozzarella, pecorino, pomodorini, schiacciata, olive en crostini. Dat is altijd zo’n fregatura die antipasto. Al die gerechtjes vóór alle andere gerechten zijn zo verneukeratief omdat je binnen een mum van tijd bomvol zit. Een hapje van dit, een broodje met dat, een stukje met zus…en je kunt eigenlijk alweer naar huis. Ware het niet dat vriend Andrea alweer in de keuken in een pan stond te roeren met risotto ai funghi porcini. De avond was nog jong.’

Lees de rest van het verhaal op SoFlorence, volg Sophies blog voor een regelmatig shotje Florence en ga als je in Florence bent zeker een keer met Sophie de stad bekijken – of lekker uitgebreid lunchen in een echt lokaal restaurant. Zo wordt een bezoek aan Florence nog onvergetelijker!

SoFlorence

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *