Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Driewerf hoera voor Ciao tutti!

taart 3

Hoera, hoera, hoera! Ciao tutti viert vandaag zijn derde verjaardag! Dat doen we uiteraard met allerlei leuks en lekkers voor jullie, want het is mede dankzij jullie dat Ciao tutti in drie jaar tijd is gegroeid van zo’n 100 naar bijna 30.000 lezers, van een uit de hand gelopen hobby tot een heus bedrijf.

Het mooiste cadeau: een nieuw jasje
De afgelopen maand hebben we hard gewerkt aan een nieuw design. Afgelopen week hebben we de laatste aanpassingen gedaan en zijn alle bijna 1300 bestaande blogs aangepast. Dit betekent dat er letterlijk veel meer te zien is op Ciao tutti: elke blog is namelijk voorzien van een kleine foto, zodat we het Italiëgevoel ook in beeld kunnen uitdragen.

Daarnaast is de structuur veranderd: je ziet op de homepage niet alleen de laatste blog, maar je kunt hier veel meer grasduinen in alle reeds geplaatste verhalen, tips en artikelen. Op thema (reizen, boeken, kunst, Italië dichtbij) maar aan de rechterzijde vind je ook een – steeds nieuwe – random greep uit ons archief, zodat je hopelijk ook verrast wordt door wat oudere blogs.

Het beste van drie jaar Ciao tutti
Niet alleen de website is aangepast, ook de nieuwsbrief zal er voortaan veel mooier uitzien! Vanaf nu krijg je niet meer een dagelijkse update per mail met alleen een linkje naar de laatste blogs, maar drie keer per week een mooi vormgegeven nieuwsbrief met een combinatie van de laatste blogs, leuke acties, thematische verhalen en extraatjes die we nu nog niet verklappen…

Wie zich deze week inschrijft voor de nieuwsbrief, krijgt half februari bovendien binnenkort een extraatje van Ciao tutti, met de beste verhalen die de afgelopen drie jaar zijn geschreven (door jullie geselecteerd). Van koffie in de wacht tot Romeinse ontdekkingen, van het mooiste plein ter wereld tot een privébezoek aan de Sixtijnse Kapel. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via het menu aan de rechterkant of onder aan elke blog, of door hier te klikken.

Verjaardagstaart van Gino D’Acampo
Wie jarig is, trakteert natuurlijk ook op taart! Ter ere van het driejarig bestaan eten we een stuk crostata di fragole e mandorle (aardbeien-amandeltaart met pistachevulling), uit het nieuwe kook- of beter gezegd bakboek van Gino D’Acampo, De Italiaanse bakker thuis. En aangezien het virtueel lastig taart eten is, mogen we drie lezers blij maken met dit boek, zodat ze thuis zelf aan de slag kunnen. Kijk hiervoor op de – nieuwe – pagina Ciao tutti trakteert!

taart - De Italiaanse bakker thuis
foto: Peter Cassidy

Met verjaardagskorting naar Rome
De allereerste blog die op Ciao tutti verscheen, op 1 februari 2010, ging over koffie – mijn artikel over koffie in Rome (met 25 tips voor de beste adressen) voor De Smaak van Italië was immers de aanleiding geweest voor het ontstaan van Ciao tutti. Inmiddels zijn er heel wat bezoeken aan Rome gebracht, waarvan we gedetailleerd verslag deden, van de gladde Romeinse straatstenen (de sampietrini) tot de recente ontdekkingen in de Eeuwige Stad.

Ter ere van het driejarig bestaan van Ciao tutti kun je nu zelf met korting gaan genieten van alle bijzondere plekken in Rome, tijdens de Rome Revisited-reis van Persoonlijk Rome. Lezers van Ciao tutti krijgen namelijk € 50 korting op deze bijzondere duik in de onuitputtelijke geschiedenis van deze heerlijke stad!

Rome Revisited (3)

Grazie di cuore
We zeiden het al even aan het begin van dit bericht: zonder jullie, lezers, zou Ciao tutti nu niet zo’n bijzondere verjaardag kunnen vieren. Dankjewel allemaal, voor jullie trouwe bezoek, enthousiaste reacties, kritische kanttekeningen, vragen, ideeën, berichtjes… Grazie!

Een speciaal woord van dank voor Hans, Willemijn en Vivianna, die hebben geholpen de website in zijn nieuwe jasje te hijsen en hier en daar nog wat verstelwerkzaamheden uit te voeren. Drie jaar geleden was het een opmerking van Hans die leidde tot de allereerste blog op Ciao tutti – mede dankzij hem ziet elke blog er nu weer uit als nieuw. Grazie mille!

P.S. Voor jullie lekker gaan grasduinen op de nieuwe site en de blogs van afgelopen dagen gaan lezen (we konden het toch niet laten om gewoon door te schrijven) nog een laatste huishoudelijke mededeling voor wie de berichten van Ciao tutti ook via Facebook wil volgen. Dat gaat vanaf nu niet meer via Saskia’s eigen pagina, maar via de speciale Ciao tutti-pagina. Like deze pagina dus als je op de hoogte wil blijven!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

11 reacties

 1. Jeannette en Ton

  Wat een geweldig mooie website is het geworden! Complimenti Saskia!
  Hier mag je super trots op zijn!
  En natuurlijk van harte met 3 jaar Ciao Tutti, ga zo door!!!
  Geniet van deze dag, het wordt volgens mij een echt verjaardagsfeestje.
  Ciao, ciao!

 2. AUGURI in 3 voud ( 3 jaar ) 🙂

  Roberto.

 3. Gefeliciteerd met deze mooie site en op naar de volgende 3 jaar.
  Activa Bolsena

 4. Juliette Kouters

  Wat een spectaculaire upgrade van de website; complimenti!

 5. Het bezoeken van de site was al een dagelijks feest. Nu is het nog heerlijker om rond 9 uur eventjes op reis te gaan met ciao tutti. Wat een fijn begin van een dag!

 6. Prachtig geworden Saskia (en alle andere betrokkenen): gefeliciteerd! Hier zullen we menig verloren uurtje doorbrengen…

 7. Hoi Saskia,

  Dit was het wachten waard!!! Proficiat met de nieuwe site. Het ziet er geweldig uit.

 8. Tanti auguri con il tuo nuovo sito Saskia!! Ziet er erg mooi (en overzichtelijk) uit! Un caro saluto, Letizia

 9. Anneke van Bostelen

  Hoi Saskia,

  Mooie site, hoor! En gefeliciteerd met het driejarig bestaan van Ciao Tutti. Een knappe prestatie!

  Groetjes, Anneke

 10. DAG DASKIA

  GENOTEN VAN JE VOORDRACHT GISTEREN IN GENT.WE KIJKEN AL UIT NAAR DE VOLGENDE KEER.
  PROFICIAT MET DE VERJAARDAG VAN CIAO TUTTI.

 11. Grazie Hilde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *