Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Digitale invasie in Italië

Pas op! De komende dagen volgen er in Italië op tal van plekken digitale invasies! Van 20 tot en met 28 april 2013 wordt het culturele erfgoed van ons geliefde land op een wel heel ludieke manier gepromoot. Verschillende musea, monumenten en bezienswaardigheden worden ‘ingenomen’ door bloggers en social media-gebruikers. Iedereen kan een invasie organiseren, simpelweg door een evenement aan te maken, op het aangegeven moment de plek ‘in te nemen’ door, samen met anderen, zoveel mogelijk foto’s, filmpjes en verhalen te maken – en die weer te posten op blogs en sociale netwerken.

Invasioni-Digitali-banner

Invasioni Digitali, zoals de invasie in Italië heet, is een idee van Fabrizio Todisco. Hij heeft een aantal Italiaanse bloggers, een samenwerkingsverband van kleinere musea en the Italiaanse instagram-club enthousiast weten te maken voor zijn initiatief. Zo’n twee weken geleden was er nog niets bekend, maar inmiddels is ook het internet ‘overgenomen’ en lees je op veel (Italiaanse) blogs en websites over Fabrizio’s initiatief.

Fabrizio bedacht Invasioni Digitali naar aanleiding van het nieuws dat de jaarlijkse Settimana della Cultura (Week van de Cultuur) vanwege de crisis niet door zou gaan. In zijn manifest verwijst Fabrizio naar de enorme hoeveelheid cultureel erfgoed die Italië beheert. Het ontbreekt Italië echter aan goed onderhoud en vooral ook aan innovatie op het gebied van cultuur, aldus Fabrizio. Daar moet verandering in komen wil het land mensen enthousiast kunnen blijven maken voor dit enorme aanbod.

Er moet een nieuwe relatie komen tussen museum en bezoeker, vindt Fabrizio, met nieuwe manieren van communicatie, nieuwe ervaringen, nieuwe vormen van interactie. Internet en social media bieden een enorme kans om deze vernieuwende weg in te slaan – een kans die echter nog bijna nergens wordt aangegrepen. Met zijn Invasioni Digitali wil Fabrizio daar verandering in brengen – en met hem vele anderen, zo getuigt het aantal likes op de speciale Facebook-pagina (ruim 3500 vanochtend).

Ben je komende week in Italië en wil je meedoen aan een digitale invasie? Neem je telefoon, camera en notitieboekje, ga komende week op pad en laat ons meegenieten via Twitter, Facebook, Foursquare, Pinterest en Instagram. Ciao tutti selecteerde alvast 15 verschillende events voor je:

Invasioni-Digitali1

Invasioni-Digitali2

Invasioni-Digitali3

Invasioni-Digitali4

Invasioni-Digitali5

Invasioni-Digitali6

Invasioni-Digitali7

Invasioni-Digitali8

Invasioni-Digitali9

Invasioni-Digitali10

Invasioni-Digitali11

Invasioni-Digitali12

Invasioni-Digitali13

Invasioni-Digitali14

Invasioni-Digitali15

Alle Invasioni Digitali vind je op de speciale website en de Facebookpagina van het initiatief. Je kunt makkelijk zoeken op locatie, dus waar je ook bent in Italië, er is vast wel iets in de buurt te vinden om ‘in te nemen’. We zijn benieuwd naar alle foto’s, verhalen en blogs!

Invasioni-Digitali-site

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *