Download gratis de Ciao tutti app

De Giro d’Italia van de start tot nu: wat zijn de verwachtingen?

De Giro d’Italia is al een tijdje aan de gang en er zijn gedurende de meerdaagse wielerrace al allerlei ontwikkelingen geweest. De race is gestart op zaterdag 3 oktober van Monreale naar Palermo met een tijdrit. Daarna zijn er in de eerste week een aantal bergetappes geweest, net als een etappe met een finish op een vlakke weg.

De tweede week is met een tiende etappe geëindigd in Tortoreto en werd gevolgd door een vlakke race, waarna er weer een heuvelrit op het programma stond.

De renners zijn nu aangekomen in de laatste week, waarbij er nog een aantal zware etappes op de planning staan. Wanneer is de Giro d’Italia afgelopen, wat is er gebeurd en wat valt er nog te verwachten? We vertellen het je in dit artikel.

Renners naar huis
Steven Kruijswijk was tijdens de Giro d’Italia de kopman van het team Jumbo-Visma, maar heeft de race vroegtijdig moeten verlaten. Kruijswijk testte namelijk positief op het coronavirus en moest naar huis. Daarop heeft het hele team besloten om zich terug te trekken uit de wielerwedstrijd. Er zijn ook renners van andere teams positief getest, zoals Matthews van het team Sunweb waar Wilco Kelderman de kopman van is.

Overigens zijn de teams niet verplicht om de koers te verlaten als een van de renners of stafleden positief is getest. Die keuze ligt bij de teams zelf. Zo heeft ook team Mitchelton-SCOTT zich teruggetrokken uit de wedstrijd vanwege de besmetting van Simon Yates.

foto’s: Massimo Todaro

Wie is de favoriet om Giro d’Italia te winnen?
João Almeida is de renner die in deze wielerronde het langst de roze trui heeft gedragen, maar het is de vraag of dat zo blijft tot de finish op zondag 25 oktober, in Milaan.

Wilco Kelderman heeft zich gedurende de laatste etappes tot een van de favorieten om te winnen ontpopt. In de vijftiende etappe wist Kelderman de afstand tot de roze truidrager namelijk te verkleinen tot vijftien seconden. Dat betekent dat er een reële kans bestaat dat Kelderman de koppositie deze week nog overneemt.

Teamgenoot Jai Hindley ziet dat wel gebeuren en verwacht zelfs dat de kopman van Sunweb er met de eindzege vandoor gaat. Alles is mogelijk in de Giro d’Italia waar de renners na een rustdag op dinsdag weer klaar zijn voor de volgende etappe naar San Daniele del Friuli. Dat Kelderman nu op de tweede plek staat, is al een hele prestatie, maar wellicht bereikt de renner na de volgende etappe al de eerste plek…

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *