Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De camera draait – opname Campinglife in Florence

Vorige week woensdag, 1 augustus, was een memorabele dag. Na een aantal weken van voorbereiding voor de Toscaanse afleveringen van het televisieprogramma Campinglife zou ik voor het eerst de crew ontmoeten bij de Mercato di Sant’Ambrogio in Florence, een van de tips die ik voor ‘culinaire nomade’ René Pluijm, de kok van Campinglife, in petto had.

Maar het bleef niet bij die ontmoeting, nee, ik zou de hele dag met René en de crew op pad gaan om de culinaire kant van Florence te laten zien. Voor het eerst presenteren met een camera voor je neus, ik was benieuwd of dat een beetje zou lukken en hoopte dat we niet honderd keer hetzelfde zinnetje zouden moeten opnemen. Gelukkig viel dat laatste erg mee, buiten een paar scènes die een keertje over moesten, was het vooral een gezellige en smakelijke wandeling met Florence als prachtig decor.

De uitzending waarin René en ik door Florence struinen, zal op zaterdag 22 december 2012 om 18.55 uur te zien zijn bij RTL4, maar dankzij onderstaande foto’s van Martijn Bak krijgen jullie alvast een voorproefje!

De eerste opnames vinden plaats op de Mercato di Sant’Ambrogio. We kopen heerlijke courgettebloemen, die we volgens de oude marktvrouw moeten vullen met mozzarella en broodkruim:

René ontdekt een bijzonder soort courgette en cameraman Mark ziet overal meer dan genoeg lekkers om op beeld vast te leggen:

Paprika’s voor bij de risotto zoeken:

Tja, tien uur ‘s ochtends en dan voor de camera trippa proeven… En dit moest dan vier keer over 🙁

De visboer komt even kijken wat die camera voor zijn deur doet en ook de slager is nieuwsgierig:

Nog maar een keer trippa bestellen:

Na de trippa is het tijd voor koffie! Van Gabriele Cortopassi, eigenaar van de Espresso Acdemy, krijgen René en ik een korte workshop:

Na de koffie laat Gabriele Cortopassi ons zien hoe je melk opschuimt (daar komt meer techniek bij kijken dan je op het eerste gezicht zou zeggen) en hoe je vervolgens met deze melk de meest mooie figuurtjes in de koffie maakt. De truc is om in eerste instantie de melk van vrij hoog in het midden van het kopje te schenken, waarna je steeds dichter naar de rand toe beweegt.

Gabriele zelf tovert de mooiste hartjes, blaadjes en tulpen tevoorschijn, René maakt een mooie pacman (aldus Gabriele), maar ik moet nog een keer terug om te oefenen. Hoewel René er een kastanje in ziet, ben ik blij dat Martijn verder weg aan het fotograferen was 😉

Als jee overigens wil leren hoe je dit doet, zo’n mooie latte art-figuurtjes maken, Gabriele showt zijn koffiekunsten graag. Op de website van de Espresso Academy vind je alle informatie.

Na de koffie gaan we door naar het Palazzo Vecchio, waar we – met dank aan de burgemeester en de gemeente Florence – vanaf het balkon boven de David mogen filmen. René en ik blijven beneden, want voor de shoot moesten we het Piazza della Signoria oversteken, maar Martijn gaat met de crew mee naar boven voor een mooie reeks foto’s:

Crewleden Mark en Frank in opperste concentratie:

De camera in beeld – let op het kleine stukje domkoepel op de achtergrond!

Zoek René en mij tussen de toeristen op het Piazza della Signoria:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

8 reacties

 1. Fotos beloven veel goeds! Erg leuk Saskia. Ga zeker kijken!

 2. Saskia, wat een mooie foto’s en wat een leuk verhaal! Ik ga reclame maken voor de uitzending in december, maar eerst in mijn eigen agenda noteren!

 3. Super leuk om deze foto’s al te kunnen zien, Sas!!

 4. Leuk verslag van de opnamedag met fraaie foto’s. Ik wil gelijk weer terug naar Firenze.
  Heb de uitzenddatum gelijk in mijn agenda gezet zodat ik ‘m niet mis. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 5. Saskia, weer genoten van je mooie foto’s van deze geweldige stad.
  Wij waren in 2002 in Florence en hadden een eenvoudig hotel in de binnenstad, maar wel met een dakterras !! Van bovenaf is het inderdaad imponerend.
  Leuk om te zien dat je inmiddels tot de crew van een t.v.programma behoort,
  benieuwd naar de uitzending.
  groet G&M

 6. Wat ontzettend leuk zeg! Ben benieuwd naar de uitzending 🙂
  Heerlijk verhaal ook.

 7. Super, super leuk Saskia, de foto´s en het verhaal! In een woord Gewedig!
  En dan hebben we je nog niet eens op tv gezien. Ciao!

 8. Juliette Kouters

  Ha Sas, wat geweldig om jou samen met René (oud-collega van Lars bij Greve) op de foto te zien! En wat staat dat jurkje je goed ;-)) met bijpassende tas; fare bella figura! Jx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *