Ga op pad met onze City Walks!

Da Gustare – Italiaans winterfestival in Amsterdam

Tijdens het nieuwe evenement Da Gustare (‘om te proeven’), dat op zaterdag 1 december wordt gehouden in Amsterdam, zullen verschillende kleine producenten van culinaire lekkernijen en design aanwezig zijn om hun producten te laten proeven en/of erover te praten.

Da Gustare is een project van Barbara Summa, Sandra Kars en Hans van Minnen, alle drie ondernemer in Amsterdam-Noord. Al jarenlang was Barbara van plan om in Nederland een Italiaans evenement te organiseren, uiteraard met volop culturele en culinaire hoogstandjes. De ontmoeting met Hans en Sandra was de katalysator die leidde tot Da Gustare – een klein stukje Italië in het noorden van Amsterdam.

foto: Barbara Zonzin

Programma
Chef-kok Antonella Barbella serveert met haar brigade hapjes en pastaspecialiteiten. Bezoekers die de kneepjes van het vak van haar willen leren kunnen een schort aantrekken en subiet lid worden van de kookworkshop.

In de hoedanigheid van Summa Sommelier zal Barbara voor kleine groepen in het proeflokaal het proeven per thema begeleiden, terwijl Hans en Sandra bij de Osteria Volante (‘Vliegende Keuken’) prachtige wijnen per glas serveren.

Bar-lady Cinzia Maineri verzorgt de Mixin’ n’ Shakin’ waar ook niet-alcoholische dranken worden geserveerd (zoals Chinotto en Tassoni). In de tussentijd zal dj Agnese Roda het evenement muzikaal ondersteunen, wat zich vanaf 21.00 uur zal transformeren in een feest, waarbij Laura Sturniolo danslessen geeft voor wie maar wil.

In ruime studio’s kunnen mode en werken van Italiaanse kunstenaars en fotografen in Amsterdam bezichtigd worden. Er is een atelier voor de kleintjes tussen 16.00 en 18.00 uur met vertellers en creatieve kookworkshops.

Kijk voor het precieze programma op de website www.dagustare.com of op de speciale Facebook-pagina van Da Gustare.

Tickets
Via de website kun je tevens je toegangsticket kopen. De kosten voor het evenement bedragen in de voorverkoop € 22,50 per persoon. Hiervoor krijg je goed en ruim te eten, minimaal twee drankjes naar keuze (bier, wijn, fris, koffie) en een workshop ravioli maken voor volwassenen. Voor de kinderen is er een pizzaworkshop en vertelt een professionele verteller spannende/leuke verhalen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Ciao,
    wat een leuk initiatief. Wij zullen zeker langskomen.
    Volgend jaar willen we best meedoen!
    Cordiali saluti, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *