Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Briefblog uit Palermo

Hoe leuk is het om een dikke brief met Siciliaanse poststempels in je brievenbus te vinden? Een brief die na opening een kijkje biedt in het leven van de Nederlands-Italiaanse Chiara, die op dit moment overwintert bij haar Siciliaanse familie in Palermo, aan de hand van een soort dagboek, kaartjes, knutsels van oude papiertjes, prenten en tekeningen.

Chiara en haar zus doen ‘mijn’ blogbrief in Palermo op de bus

Ik kan uit eigen ervaring zeggen: dat is meer dan leuk! Ik weet dat velen van jullie elke dag blij zijn met een stukje Italië in jullie digitale brievenbus, maar met een heuse blogbrief valt er echt een zonnestraal op je deurmat. Hopelijk kunnen onderstaande foto’s, van de blogbrief die Chiara voor mij schreef in aanloop naar en met Kerstmis, en die op 2 januari in mijn brievenbus belandde, een beetje van die zon overbrengen.

Wil je zelf de Siciliaanse avonturen van Chiara – en daarmee heerlijk leesvoer, leuke weetjes, mooie prenten en die zonnestraal – ontvangen, stuur dan een e-mail naar chiaravdberg@gmail.com. Vermeld je postadres en maak € 3,50 over op Chiara’s rekeningnummer, dan ontvang je binnen een week je persoonlijke briefblog met een fragment uit Chiara’s Siciliaanse leven.

Als je alle fragmenten achter elkaar zou leggen (dus als alle briefblog-ontvangers bij elkaar zouden komen), levert dat een prachtig verslag op van Chiara’s verblijf op Sicilië. Wellicht een idee voor als Chiara straks weer terug in Nederland is. Gelukkig hebben jullie eerst nog de briefblog tegoed – geloof mij, een heerlijk vooruitzicht!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

4 reacties

 1. Heel leuk idee, ik ga het zeker proberen, als verrassing voor een vriendinnetje!

 2. Chiara van den Berg

  Hallo, de briefblogger uit Palermo hier wordt overspoelt met aanvragen en moet helaas mededelen dat ik mijn max aan brieven schrijven bereikt heb!

  Superbedankt voor de aandacht en interesse en hoop dat jullie genieten van mijn briefbloggen en wie weet zelf een keer naar dit prachtige land afreizen.

  Ciao Chiara

 3. Ciao Chiara,
  jammer, volgend jaar maar langer overwinteren 😉 Of van het voorjaar snel weer terug naar Palermo!

 4. Chiara van den Berg

  Ik heb denk ik al meer dan 30 brieven geschreven en mijn vriendje is er nu ook en die wil een beetje aandacht, dus komende week ga ik lekker de toerist uithangen met hem. Ik kom zeker weer snel terug, voorjaar of najaar. Wie weet organiseer ik nog stiekem een reisje in tussentijd. Un abbraccio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *