Home » Nieuws uit Italië » Anno nuovo, vita nuova
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Anno nuovo, vita nuova

Een nieuw jaar, een nieuw leven – dit Italiaanse gezegde was nog nooit zo toepasselijk als nu. Sinds gisteren ben ik namelijk aan een nieuw leven begonnen, althans op werkgebied. Ik werk niet meer fulltime voor De Smaak van Italië, maar ga als freelancer voor meerdere magazines, blogs, websites en uitgevers aan de slag, om nog meer van Italië te kunnen laten zien en nog dieper in al die bijzondere aspecten van het land te kunnen duiken.

Toscane
Het leuke van een bestaan als freelancer is dat ik nu nog minder dan anders weet waar het nieuwe jaar me allemaal zal brengen. In elk geval duik ik allereerst in de bijzondere verhalen over bijzondere plekken in Toscane. Voor mijn nieuwe boek mag ik 160 pagina’s over deze regio vullen, dus er is alleen ruimte voor dubbel bijzondere dingen. Maar dan is het resultaat straks hopelijk wel dat je ook dubbel geniet van een bezoek aan deze Italiaanse regio.

Ciao tutti
Uiteraard blijf ik ook dagelijks bloggen op Ciao tutti, maar het is na bijna 1250 stukjes wél hoog tijd voor een nieuw jasje. Op 1 februari 2013 vieren we het driejarig bestaan van Ciao tutti en op die dag wordt de nieuwe website onthuld. Met de oude vertrouwde verhalen, maar ook met betere zoekmogelijkheden, meer ruimte voor nieuws uit Italië, een overzicht van tentoonstellingen en evenementen én adressen waar je heerlijk kunt koffiedrinken, de lekkerste pasta kunt eten en kunt slapen als een prins of prinses.

Bij de nieuwe website hoort ook een eigen Facebookpagina. Vanaf 1 februari zal ik de berichten van Ciao tutti niet langer op mijn eigen Facebookpagina posten, maar op de nieuwe Ciao tutti-pagina. Like deze pagina dus als je op de hoogte wil blijven van alle berichten, nieuwtjes en acties.

Budgetbestemmingen
Daarnaast ga ik samen met collega-freelancer Willemijn aan de slag voor een nieuwe website met informatie over alle bestemmingen (bijna 200!) die door lowcost-vliegtuigmaatschappijen vanaf luchthavens in Nederland en vanaf luchthavens in Duitsland en België dicht bij de grens worden aangevlogen.

Wij nemen samen de 22 Italiaanse budgetbestemmingen voor onze rekening, van Alghero (Sardinië) en Ancona (Le Marche) tot Venetië en Verona. We verzamelen de leukste bezienswaardigheden, goede restaurants, originele winkels en nog veel meer tips over elke budgetbestemming. Natuurlijk lees je ook hoe je een stedentrip voordelig en toch leuk kunt inrichten, waar je terecht kunt voor gratis vertier en hoe je het goedkoopste van de luchthaven naar de binnenstad kunt reizen.

Budgetbestemmingen.nl wordt hét portal voor wie goedkoop maar goed van een stedentrip wil genieten. Zo merk je dat een weekendje naar modehoofdstad Milaan ook als budgetvakantie kan. Uiteraard volgt er meer informatie als de website online is.

Italiaans genieten
De andere drie voornemens die ik heb gemaakt, zullen voor meer dan genoeg inspiratie zorgen voor Ciao tutti: blijven lezen, met een lichte voorkeur voor boeken die zich in Italië afspelen of op een andere manier een link met Italië hebben, blijven koken, waarbij de Italiaanse keuken veruit favoriet is, en blijven dromen over Italië, elke dag opnieuw. Lezen, koken, dromen en genieten jullie weer een jaar lang mee?

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

13 reacties

 1. Allereerst felice anno nuono en gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wat een fantastisch vooruitzicht! Ik kijk er al helemaal naar uit, nog meer inspiratie voor mijn koken, lezen en het voorbereiden van mijn reisjes.
  Groeten Anita

 2. Fantastisch AUGURI !

  vraagje ik weiger lid te worden van Face book( veel negatieve discussies over privacy afmelden etc )
  Kunnen we dan toch je nieuwe Ciao Tutti lezen op het net zonder Face Book lid te zijn.

 3. Grazie! En natuurlijk blijft alles gewoon leesbaar, zichtbaar en voelbaar via de website. Nu post ik alleen de berichten die je op Ciao tutti leest ook op mijn persoonlijke Facebookpagina, en dat wordt dus een echte Ciao tutti-pagina. Maar de website blijft het belangrijkste, dus non preoccuparti, maak je geen zorgen!

 4. Auguroni Saskia! Ik wens je heel veel succes toe met alle nieuwe plannen en blijf je uiteraard volgen. Un grandissimo in bocca al lupo!
  Ciao, letizia

 5. Beste Saskia, respect om in deze crisis tijd te kiezen voor het onzekere bestaan van een freelancer. uiteraard zal ik je blijven volgen om mij te kunnen laven aan mijn dagelijkse portie Italie. Heel veel succes.

 6. Jeannette en Ton

  Auguri SASKIA! Heel veel succes met alles wat op stapel staat!
  Het gaat je echt wel lukken, daar twijfel ik niet aan!

 7. Gefeliciteerd Saskia met je nieuwe baan als Freelancer. Super cool! Wat een bijzondere ervaringen zullen op je staan te wachten:) Heel veel succes!

 8. ciao Saskia,

  Tanti auguri voor je nieuwe baan! Ik kijk nu al uit naar alle leuke dingen die je ons te melden hebt dit jaar. De samenwerking met Willemijn zal ook veel positiefs brengen. Wij kennen haar persoonlijk en weten wat ze in haar mars heeft. We wonen nl in Umbria.

 9. Annemiek en thomas

  Lieve Saskia,
  Hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Super stoer! Heel veel plezier met al je plannen. Wij blijven je volgen. Lieve groeten, Thomas en Annemiek

 10. Renee van Zandvoort

  Lieve Saskia ik weet zeker dat juist in deze tijd gepassioneerde mensen zoals jij, en willemijn een succes zijn. Het resultaat van jaren hard werken en investeren. Dat onze wegen maar vaak mogen kruisen! Alle succes.

 11. Freelance. Vrijheid. Heel veel succes toegewenst.
  (En graag nog heel lang doorgaan. Ik lees hier dagelijks met veel plezier.)

 12. Hallo Saskia, Sinds kort volg ik je berichtjes op internet. Heerlijk om te lezen hoe jij van je passie je werk hebt gemaakt. Ik wil je hartelijk feliciteren met je nieuwe baan als freelancer! Ik denk dat je nog veel leuke en mooie dingen gaat doen. Dat kan gewoon niet anders met jouw talent! Succes!! Groetjes van een fan 😉

 13. Jij gaat je niet vervelen in 2013! Wat een heerlijke vooruitzichten. Geniet ervan en we genieten graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *