Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

10 onvergetelijke mijlpalen in 2013

mijlpalen 2013

Zo tussen Kerstmis en Oud&Nieuw blikken we graag met jullie terug op het afgelopen jaar. We hebben vele kilometers gereisd, op weg door de laars, met jullie als enthousiaste medereizigers. Waar we ook gingen, jullie volgden ons door het lezen van onze verhalen, het bekijken van onze foto’s en door het geven van tips.

Onderweg hebben we tal van mijlpalen gepasseerd, van bijzondere blogs tot het verschijnen van onze eigen boeken, met als absoluut hoogtepunt het romantische huwelijksaanzoek dat Willemijn in Rome kreeg.

Vandaag kijken we terug op de 10 mooiste mijlpalen die Ciao tutti in 2013 mocht beleven:

1 De eerste mijlpaal beleefden we meteen op 1 januari. Willemijn en Saskia hadden namelijk in 2012 allebei hun baan bij De Smaak van Italië opgezegd, om in 2013 fulltime te kunnen werken aan Ciao tutti – met daarnaast een aantal freelance schrijfklussen waarbij Italië de hoofdrol speelt. Een spannende stap, die we echter met volle overtuiging hebben gezet en die ons tot nu toe niets dan heerlijks heeft gebracht. Zo figureerden we begin januari al allebei in een vrolijk filmpje, opgenomen tijdens de Vakantiebeurs.

Vacanceselect Ciao tutti

Bijna 365 dagen later kunnen we zeggen dat het een meer dan goede beslissing is geweest. We hebben ons gelukkig in 2013 nog geen dag hoeven te vervelen – er is nog steeds meer dan genoeg moois in Italië om over te schrijven, zowel voor Ciao tutti als voor andere blogs, websites, bladen en kranten.

2 We besloten begin januari om de hele blog opnieuw vorm te geven. Ciao tutti kreeg een nieuw, kleurrijker, groter jasje. Door het omzetten van het oude naar het nieuwe ontwerp waren we in januari heel even uit de lucht, maar met het resultaat zijn we nog elke dag blij. Op 1 februari 2013, de derde verjaardag van Ciao tutti, lanceerden we de nieuwe website – een tweede mijlpaal!

taart 3

Bij de nieuwe website hoorde natuurlijk ook een Ciao tutti Facebookpagina. Vanaf 1 februari delen we de berichten van Ciao tutti op deze nieuwe pagina. Like deze pagina dus als je op de hoogte wil blijven van alle berichten, nieuwtjes en acties!

3 De derde mijlpaal ligt in Italië zelf, want eind maart vertrokken Saskia en Willemijn voor een eerste lange reis door Italië. We trokken door Puglia, de hak van de laars, treinden van daaruit naar Toscane om te eindigen in Rome.

Saskia en Willemijn in Rome (foto Chantal Ariens)foto: Chantal Ariëns

Eenmaal terug in Nederland verwerkten we alle nieuwe verhalen, foto’s en tips in een mooi kwartet boeken over Italië. Eerst verschenen Puglia – reizen door de hak van de Italiaanse laars en De duizend tinten van Toscane, gevolgd door Ciao tutti Rome en De geheimen van Inferno. Met een herdruk van het eerste Ciao tutti-boek is er een mooi oeuvre aan het ontstaan…

Toscane-SaskiaPuglia-WillemijnCTRome

4 Al die boeken leidden er, samen met onze beslissing ons hart te volgen en het grootste deel van onze tijd en energie in Ciao tutti te steken – tot een keur aan verhalen in verschillende bladen. Niet geschreven door ons, maar over ons – en vooral over onze liefde voor Italië.

Saskia en Willemijn stonden afgelopen jaar allebei in Flair, Saskia ging Italiaans boodschappen doen op en rondom de Albert Cuyp voor het blad Boodschappen, Ciao tutti stond twee keer in Libelle, één keer in de Belgische Libelle en één keer in Margriet. Verder was er een interview in Jamie Magazine, een fotoshoot met interview voor illy en een ijstip voor het Parool. Deze vierde mijlpaal zijn er dus stiekem heel wat meer, want elke keer opnieuw waren we blij verrast met het resultaat. Grazie aan alle interviewers en fotografen!

Flair-Italie Flair-SaskiaFlair-Willemijn

5 Op de vijfde mijlpaal toostten we in Italië. In juni, terwijl we genoten van de Toscaanse zon, werd Ciao tutti bekroond met een Travvies Award. Een extra bevestiging dat het nieuwe ontwerp in de smaak valt, want mede dankzij al jullie stemmen werd Ciao tutti verkozen tot de beste website in de categorie Reisverhalen.

Travvies2013 Travvies-logo-2013

6 Op 13 juli noteerden we onze zesde mijlpaal, een wel heel persoonlijke dit keer. Want Willemijn was door Saskia onder het mom van een persreis naar Rome gestuurd, waar haar een heel bijzonder huwelijksaanzoek wachtte. Van alle mijlpalen is dit verreweg de mooiste – waar we nog elke dag aan terugdenken.

Aanzoek-Rome-1

7 De zevende mijlpaal bestaat net als de derde en vierde uit een klein aantal mijlpalen. Ciao tutti verwelkomde in 2013 namelijk een aantal nieuwe vaste gastbloggers. Zo doet Paul Janssen sinds 13 februari regelmatig verslag van zijn reizen naar Italië, vertelt Isaac van Aggelen sinds 21 augustus elke twee weken over zijn leven in Rome en omgeving, neemt Ron Serra ons af en toe mee in de wereld van de Italiaanse film en zorgt Anneke Panella er sinds begin oktober voor dat we elk weekend nieuwe Italiaanse woordjes kunnen leren, dankzij haar wekelijkse blog Italiaans in beeld.

01 - 04 oktober 2013 - Italiaans in beeld - Al bar

8 Mijlpaal 8 passeerden we begin september, met de introductie van de Ciao tutti Specials. Naast onze dagelijkse blogs maken we sinds september namelijk elke maand een bijzondere Ciao tutti Special, waarin we steeds een Italiaans onderwerp breed uitlichten. Elke special is een digitaal magazine (in PDF) met talloze pagina’s Italiaanse inspiratie, precies zoals je van ons gewend bent, maar dan nog meer, nog mooier en nog completer.

ciao tutti special

We introduceerden de reeks met een special over Italiaanse feesten. Inmiddels zijn er ook een special over de Italiaanse keuken, over Rome en over het Italiaanse kerstfeest verschenen. Uiteraard kun je elke Special los kopen, maar je kunt ook een abonnement nemen – wat velen van jullie meteen deden, geweldig leuk om te merken! 2014 gaat van start met maar liefst 400 tips voor heel Italië – dat wordt opnieuw een mijlpaal…

9 Naast alle online en offline publicaties hadden we afgelopen jaar ook volop de gelegenheid om onze lezers en fans in het echt te ontmoeten. Dat is altijd weer een feestje, want al die gedeelde passie voor Italië zorgt voor een bijzondere energie. We reisden door Florence, in de voetsporen van Dan Browns Inferno, gaven talloze lezingen, in boekhandels en bibliotheken, op onze voormalige basisschool en universiteit en in andere bijzondere settings, we signeerden tijdens het Italië Evenement in Haarzuilens en tijdens Het Beste van Italië en als klap op de vuurpijl genoten we van een uitgebreide decemberproeverij bij Culitalia.

Saskia-lezingSaskia-signeren foto’s: Jan Verest

10 De laatste en tiende mijlpaal beleefden we in november. Niet alleen schreven we toen blog nummer 2000, we introduceerden ook een nieuw gedeelte van de Ciao tutti-site, met maar liefst 101 suggesties voor een zomervakantie met zwembad. Met deze online gids voorzien we jullie van inspirerende en uitnodigende informatie voor een vakantie om nooit te vergeten! Alle accommodaties zijn verzameld in een Pinterest-style mood board, zodat je je kunt laten verrassen door een kleurrijke verzameling paradijsjes op aarde – met recht een ster op bovenstaande boom waard!

vakantie-Italie 101-zomervakantie-italie

Nog meer mijlpalen
Nóg gedetailleerder terugblikken kan natuurlijk in het Ciao tutti-archief, met alle blogs die we ooit hebben geschreven netjes per maand gerangschikt. Helemaal onder aan in de sidebar rechts kun je selecteren welke maand je terug zou willen lezen. Terugblikken in beeld kan heel leuk via de photostream op onze Facebookpagina, met tal van vleugjes herkenning!

Na deze reis langs alle mijlpalen van 2013 delen we morgen de 13 leukste en best gelezen blogs van afgelopen jaar. A domani!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. 2013 is een geweldig jaar voor jullie geweest! Ik hoop voor jullie dat er in 2014 ook nog veel van dit soort speciale en mooie momenten zullen zijn. Ik geniet er in ieder geval van om er elke dag op jullie blogs over te lezen!

    groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *