Home » Kunst uit Italië » Toren van Pisa in paperclips
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Toren van Pisa in paperclips

Nou, vooruit, eigenlijk kan ik toch niet om die scheve toren heen als ik in Pisa ben. Maar dan post ik wel een originele versie van deze klokkentoren, want van de echte toren is foto’s maken zelfs nu nog onmogelijk, met al die toeristen die zich in alle mogelijke poses wringen om de toren om te duwen, tegen te houden of anderszins om de toren grappig maar verre van origineel in beeld te brengen.

Nee, dan Vittorio Martini. Die maakt in de serie Vertical Masters een Toren van Pisa die helemaal bestaat uit paperclips. Net zo scheef als de echte toren, maar net even anders. Dat noem ik nu creatief zijn! Ik kocht dan ook een mooi schrijfblok, voor alle Toscane-ideeën die ik de komende tijd krijg en tot iets moois weet om te vormen – als iets van Martini’s inspiratie door het omslag heen weet te sijpelen.

Inspiratie kreeg Martini overigens niet alleen in Pisa; zijn Vertical Masters omvatten bijvoorbeeld ook de Big Ben (van potloden), de Eiffeltoren (van een passer) en Chrysler Building (van geodriehoeken). Al deze originele gebouwen zijn te vinden op schrijfblokken, schriftjes, boekenleggers, ordners, gummen en muismatten. Te koop bij die heerlijke papierwinkels in Italië. Precieze adressen vind je via Vittorio Martini’s website.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *