Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Razza Umana – Oliviero Toscani in Luik

In de jaren negentig weet de Toscaanse fotograaf Oliviero Toscani de hele wereld te raken, met zijn foto’s voor het bekende Italiaanse modemerk Benetton. Zijn foto’s laten niemand onverschillig en wekken soms flink wat discussie op, controversieel en choquerend als ze zijn.

Voor de tentoonstelling Razza Umana (‘menselijk ras’), die vanaf 11 januari te zien is in het Belgische Luik, reisde Toscani samen met zijn team de hele wereld over, op zoek naar gezichten.

Tijdens deze reizen heeft Toscani duizenden mensen gefotografeerd, voor een uniek artistiek, cultureel en antropologisch project. Toscani: ‘Iedereen is uniek. We zijn allemaal anders maar horen allemaal tot hetzelfde ras, het razza umana.’

Na Thailand, Polen, Colombia, Mexico, Guatemala, Zwitserland, Japan, Israël, Namibië en zijn thuisland Italië heeft Oliviero Toscani deze bijzondere ervaring voortgezet in België, in La Cité Miroir in Luik.

De gezichten die hij hier in mei 2017 vereeuwigde zijn nu tot en met 1 april 2018 te zien in combinatie met portretten die Toscani over de hele wereld heeft genomen. Het resultaat is een eindeloze portretreeks, waarbij je oog in oog staat met de medemens. Een prachtig eerbetoon aan diversiteit, in een wereld waar we vaak bang zijn van het onbekende.

Razza Umana is van 11 januari tot en met 1 april 2018 te zien in La Cité Miroir (Place Xavier Neujean 22, Luik). Je kunt er van maandag tot en met vrijdag terecht van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

foto’s: Oliviero Toscani | Studio Toscani

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *