Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Mater – 170 moeders in Parma

Van Mantegna tot Veronese, van Severini tot Pistoletto: allemaal lieten ze zich bij het creëren van hun kunstwerken inspireren door la mamma. In het Palazzo del Governatore in Parma zijn tijdens de tentoonstelling Mater maar liefst 170 meesterwerken te zien met moeders in de hoofdrol. Een mooi eerbetoon, zeker op een dag als vandaag!

Mater-Parma (2)

Nog tot 28 juni kun je genieten van de 170 moeders, afkomstig uit zeventig verschillende musea en privécollecties van over de hele wereld. Op een oppervlakte van 1300 vierkante meter loop je van de vierde eeuw voor Christus (het oudste meesterwerk dat tentoongesteld wordt) naar 2014, het jaar waarin de meest recente creatie werd gemaakt.

Je maakt in één keer kennis met grote Italiaanse kunstschilders als Filippo Lippi, Pinturicchio, Luca Signorelli, Andrea Mantegna, Paolo Veronese, Tiepolo, Rosso Fiorentino, Francesco Hayez en Michelangelo Pistoletto, maar ook met Auguste Rodin, Salvador Dalí, Max Ernst en Bill Viola. Een voorproefje van de tentoonstelling:

Mater-Parma (3) Mater-Parma (4) Mater-Parma (5) Mater-Parma (6) Mater-Parma (7) Mater-Parma (8) Mater-Parma (9) Mater-Parma (10) Mater-Parma (11) Mater-Parma (12) Mater-Parma (14)

Alle 170 moeders zijn tot 28 juni te zien in het Palazzo del Governatore in Parma. De tentoonstelling is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Op zaterdagavond kun je zelfs tot 23.00 uur terecht. Een kaartje kost € 10,-.

Mater-Parma (1)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *