Home » Kunst uit Italië » Leonardo’s zelfportret en Rembrandts keizer in Turijn
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Leonardo’s zelfportret en Rembrandts keizer in Turijn

In de Biblioteca Reale, de Koninklijke Bibliotheek, van Turijn vindt vanaf 30 oktober een bijzondere tentoonstelling plaats: Leonardo e i Tesori del Re (‘Leonardo en de Schatten van de Koning’). Allereerst is dan in de Koninklijke Bibliotheek het beroemde zelfportret van Leonardo da Vinci te zien, een van de meest bekende werken van de kunstenaar en uitvinder.

Da-Vinci-zelfportret-Turijn

Daarnaast zijn er meer Da Vinci’s te bewonderen, zoals het portret van een jong meisje en de Codex met zijn schetsen van vogels en hun vliegbewegingen.

Maar Da Vinci is niet alleen – hij verkeert in goed gezelschap. Rondom zijn zelfportret hangen tekeningen van Rafaël, Carracci, Perugino, Van Dyck en Rembrandt, plus schitterende miniatuuruitgaven en zeekaarten uit het rijke archief van de bibliotheek.

Rembrandt-van-Rijn-Turijn

De tentoonstelling is een ideale gelegenheid om binnenkort winters Turijn te verkennen. Vanaf 1 november branden de bijzonder kunstzinnige lichtcreaties van Luci d’Artista weer en langzamerhand hult de stad zich in kerstsfeer.

Je kunt , tot en met 15 januari 2015 elke dag in de Biblioteca Reale terecht (met uitzondering van 25 december). Wel moet je van tevoren een kaartje reserveren. Dit kan vanaf 20 oktober 2014 via www.turismotorino.org of 0039-011535181. Houd je creditcard bij de hand en doe dit minimaal 36 uur voor je de tentoonstelling wil bezoeken. Een kaartje kost € 12,- (kinderen van 6-12 jaar en houders van de Torino Piemonte Card betalen € 8,-) en biedt je tegelijkertijd de kans de schitterende bibliotheek te bewonderen!

Biblioteca-Reale-bibliotheek-Turijn

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *