Home » Kunst uit Italië » Italië door de lens van de grote fotografen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italië door de lens van de grote fotografen

In Milaan bewonder je Italië zoals de grote fotografen het hebben weten vast te leggen tijdens hun reizen door de laars. De tentoonstelling Henri Cartier-Bresson e gli altri – I grandi fotografi e l’Italia (Henri Cartier-Bresson en de anderen – de grote fotografen en Italië) is tot 7 februari 2016 te zien in het Palazzo della Ragione, dat sinds vorig jaar geheel gewijd is aan fotografie.

Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan

Een bezoek aan de tentoonstelling is een unieke reis door de tijd, langs de mooiste plekken in Italië die ook nog eens prachtig zijn vereeuwigd. In totaal zijn er meer dan 200 foto’s te zien, van onder anderen Henry Cartier-Bresson, Steve McCurry, Helmut Newton, David Seymour, Robert Capa en Martin Parr. Zo maak je niet alleen een reis door Italië maar ook door de geschiedenis van de fotografie.

De fotografen lieten zich stuk voor stuk verleiden door de charme van Italië en weten op hun beurt met hun foto’s de kijker te verleiden, of ze nu de bijzondere architectuur van Venetië hebben vastgelegd, de cipressen in Toscane, de Siciliaanse tonijnvissers of een bewaker in de Romeinse filmstad Cinecittà.

Laat je alvast een beetje verleiden door onderstaande foto’s:

Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (1) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (2) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (3) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (4) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (5) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (6) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (7) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (8) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (9) Henri-Cartier-Bresson-Palazzo-Ragione-Milaan (10)

Alle ruim 200 foto’s bewonderen? Je vindt het Palazzo della Ragione aan het Piazza Mercanti 1, dicht bij de Duomo. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 20.30 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er zelfs tot 22.30 uur terecht. De kassa sluit een uur voor sluitingstijd.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *