Download gratis de Ciao tutti app

Il piatto forte – borden vol kunst van Fornasetti

Vanmiddag schuiven we aan tafel bij Fornasetti, het Italiaanse merk dat vernoemd is naar Piero Fornasetti, ontwerper, schilder, beeldhouwer en interieurarchitect. Deze veelzijdige Italiaan, die precies honderd jaar geleden werd geboren in Milaan, maakte tijdens zijn leven meer dan elfduizend verschillende voorwerpen. Onvoorstelbaar!

Een van zijn meesterlijke creaties is het versierde bord, een kunstvorm waar Fornasetti zich met de grootste passie op stortte – met schitterende exemplaren als resultaat. Om te vieren dat het dit jaar 100 geleden is dat de grote kunstenaar het levenslicht zag, is in het atelier van Fornasetti in Milaan onder de noemer Il piatto forte nog tot en met 14 september een overzicht te zien van de mooiste, bijzonderste en kunstzinnigste borden.

Fornasetti-4

Er zijn borden vol sterren, koepels, muziekinstrumenten, koekjes, vissen, groenten, maskers, vogels, fruit en zelfs Adam en Eva te zien. Een klein voorproefje:

Fornasetti-2 Fornasetti-3aFornasetti-6 Fornasetti-7 Fornasetti-8

Helaas zijn lang niet alle borden die op de tentoonstelling te zien zijn te koop. Wel brengt Piero’s zoon Barnaba elk jaar een klein aantal van zijn vaders creaties opnieuw in omloop, in een beperkte oplage. Als extraatje bij de tentoonstelling kunnen bezoekers hun piatto preferito, favoriete bord, kiezen. Het bord met de meeste stemmen wordt na afloop van de tentoonstelling in productie genomen en zal in het najaar te koop zijn, zodat je je gasten niet alleen een bijzonder gerecht maar ook een bijzonder bord voor kunt schotelen.

De borden bewonderen kan in Fornasetti’s atelier aan Corso Matteotti 1 in Milaan, nog tot 14 september 2013.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *