Home » Kunst uit Italië » Il cibo nell’arte – eten als kunst
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Il cibo nell’arte – eten als kunst

We houden van Italië vanwege de prachtige kunst én vanwege het lekkere eten. Van een tentoonstelling waarbij deze twee elementen samenkomen, gaat ons hart dan ook sneller kloppen. In Brescia kunnen culturele en culinaire liefhebbers van Italië komende maanden hun hart ophalen aan een smakelijke expositie.

Il-Cibo-nell'arte-Warhol

De zalen van het Palazzo Martinengo in Brescia bieden tot 14 juni namelijk onderdak aan kunstig eten. Tijdens de tentoonstelling Il cibo nell’arte (Het eten in de kunst) is er een keur aan kunstwerken zien waarop voedsel is afgebeeld of waar eten anderszins een belangrijke rol in speelt. Van schitterende stillevens uit de zeventiende eeuw tot moderne kunstwerken, zoals het Laatste Avondmaal van Andy Warhol.

De expositie maakt deel uit van alle activiteiten die georganiseerd worden ter ere van Expo2015 in Milaan. In Brescia geen paviljoens vol hapjes en bijzondere gerechten, maar smaakvolle meesterwerken, van De Chirico’s fruitige compositie tot Ceruti’s culinaire erfenis. Een klein voorproefje:

Il-Cibo-nell'arte (1)Vincenzo CampiIl-Cibo-nell'arte (2)Jacopo ChimentiIl-Cibo-nell'arte (3)Marten de VosIl-Cibo-nell'arte (4)Giorgio de ChiricoIl-Cibo-nell'arte (5)René MagritteIl-Cibo-nell'arte (6)Giovanni Stanchi
Il-Cibo-nell'arte (7)Filippo de PisisIl-Cibo-nell'arte (8)Pieter BoelIl-Cibo-nell'arte (9)Renato GuttusoIl-Cibo-nell'arte (10)Maestro SBIl-Cibo-nell'arte (11)Francesco Noletti detto il MalteseIl-Cibo-nell'arte (12)Evaristo BaschenisIl-Cibo-nell'arte (13)Luigi Benedicenti

De tentoonstelling is te zien in het Palazzo Martinengo, Via dei Musei 30 in Brescia. Je kunt er een kijkje nemen van woensdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Een kaartje kost € 10,- (inclusief audiotour).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *