Ga op pad met onze City Walks!

I Piccoli – Klein(e)kunst met Italië in de hoofdrol

In de zomer van 2013 zullen zowel bij Il Sogno – Amerongen als bij Il Sogno – Amsterdam meer dan 100 kleine werken van 21 verschillende kunstenaars te zien zijn. De afmetingen van de werken op doek of papier zijn maximaal 50 bij 50 cm, maar hoeven niet vierkant te zijn. De beelden (van diverse materialen) hebben een maximale hoogte van 30 cm. Door het grote aantal deelnemende kunstenaars is het op elk moment een gevarieerd geheel.

Bij verkoop mogen de werken meteen meegenomen worden, waardoor je er meteen thuis van kunt genieten en er ook een zekere roulatie in beide winkels ontstaat. Zo zal er gedurende de zomer steeds iets nieuws te zien zijn.

Een kleine selectie van de schilderijen, beelden en objecten van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars, allemaal met het thema Italië, die deze zomer te zien zijn:

01 susan schildkamp

02 arris tijsseling

02 mirca lucato

bucci case

busto 01 sabina feroci

edith madou - coffee for me

ellen geerts 02

Ellen van Toor 3

fresco 2 benko

inge van noortwijk

kilian francis

onno lolkema1

overzicht anne rensen

peereboom - favola

piccola primavera VI arthur meijer

vino rene boin

wim van der kraan - giulia

Deelnemende kunstenaars zijn: Anneke Peereboom, Onno Lolkema, René Boin, Ellen Geerts, Daniella Hefter, Arthur Meijer, Susan Schildkamp, Jan Kalff, Anne Rensen, Wim van der Kraan, Ellen van Toor, Edith Madou, Andrea Bucci, Sabina Feroci, Arris Tijsseling, Mirca Lucato, Mieke de Waal, Gesine Arps, Marianne Benkö, Francis Kilian, Inge van Noortwijk.

Deze klein(e)kunst bekijken of zelfs een mooi werk uitzoeken? Je kunt dagelijks terecht bij Il Sogno – Amerongen (Overstraat 22, maandag tot en met zaterdag open van 11 tot 20 uur; zondag tot 18 uur) en bij Il Sogno – Amsterdam (Koningsstraat 19, open dagelijks van 12 tot 22 uur). Kijk voor meer informatie op de website van Il Sogno.

Lever je (Italiaanse) boeken in en steun 1%CLUB!
Il Sogno steunt 1%CLUB, een marktplaats voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De 1%CLUB ondersteunt deze projecten met 1% van geld, tijd of kennis van haar leden. Ze omschrijven het zelf als: lekker direct, betrokken en transparant.

il-sogno

Om te starten met het inzamelen van geld voor projecten van de 1%CLUB heeft Il Sogno dit jaar een kraam gehuurd op de beroemde Deventer Boekenmarkt. Deze vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. Dit jaar vindt de 25ste editie plaats, op zondag 4 augustus.

Il Sogno vraagt iedereen om (Italiaanse) boeken die gemist kunnen worden bij een van de winkels in te leveren. Kookboeken, literatuur, reisgidsen, studieboeken, alles is welkom – als het maar een link met Italië heeft! Il Sogno gaat de ingezamelde boeken dan op 4 augustus verkopen in een speciale stand op de Deventer Boekenmarkt. De opbrengst komt geheel ten goede aan een van de projecten van de 1%CLUB!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *