Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een nieuwe renaissance

2013, het begin van een nieuwe renaissance. Als het aan fotograaf Mark Abouzeid ligt, althans. Voor zijn nieuwe project Il Nuovo Nuovo Mondo, De Nieuwe Nieuwe Wereld, fotografeerde hij Florentijnse immigranten in precies dezelfde kleding, pose en setting zoals de renaissancemeesters honderden jaren geleden hun modellen op het doek vereeuwigden.

Hoewel Abouzeid over de hele wereld fotografeert, is Florence zijn thuisbasis. Hier woont hij, en hier besloot hij inspiratie te zoeken voor een nieuw project. Met al die kunst en cultuur om zich heen, was het niet zo gek dat Abouzeid zich zou laten inspireren door illustere voorgangers die in plaats van de camera het penseel ter hand namen. Hij legde een nieuwe Savonarola, een nieuwe Lorenzo il Magnifico, een nieuwe Elisabetta Gonzaga vast. Dat ziet er dan als volgt uit:

renaissance1 renaissance2 renaissance3 renaissance4 renaissance5 renaissance6 renaissance7 renaissance8 renaissance9 renaissance10

Wie de werken van dichtbij wil zien, van 5 tot en met 7 juni aanstaande worden ze tentoongesteld in de Sala d’Arme in het Palazzo Vecchio. Een unieke kans op een unieke kijk op kunst!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wat een prachtige serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *