Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De lange neus van Pinokkio

De populaire kinderboekenheld met de lange neus speelt niet alleen de hoofdrol in een nieuwe film, zoals we vanochtend zagen, hij is ook in Genua te bewonderen.

In het Museo Luzzati wordt Pinokkio nog tot en met 13 januari 2013 geëerd met een bijzondere expositie, met meer dan tweehonderd kunstwerken waarin hij op verschillende manieren de hoofdrol speelt. Er zijn onder meer illustraties en schetsen van kunstenaar Lele Luzzati, naar wie het museum is vernoemd, te zien, maar ook werken van Andrea Rauch (die ook een prachtig prentenboek over Pinokkio maakte), Jim Dine en Flavio Costantini.

Een kleine impressie:

Nog meer Pinokkio
Naast de tentoonstelling in Genua is er tot en met 27 oktober ook nog een grote Pinokkio-tentoonstelling in Florence te zien. Voor de jonge fans van de houten pop is er in de buurt van Lucca ook een heus Pinokkio-park, waar je al wandelend de hoofdrolspelers uit het verhaal ontmoet, met als grande finale de walvis!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *