Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Da Vinci digitaal – ‘een onmogelijke tentoonstelling’

In dit ‘digitale tijdperk’ kan eeuwenoude kunst op een unieke manier tot leven worden gewekt. Dankzij de nieuwste digitale technieken kun je als kijker als het ware in een kunstwerk duiken. Niet in het originele werk uiteraard, maar dankzij digitale reproducties kun je alle details van een schilderij, fresco of ander werk van heel dichtbij bekijken en bestuderen.

In het Toscaanse dorpje Vinci, de geboorteplaats van kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer en architect Leonardo, is in de Santa Croce tot 1 november 2015 de tentoonstelling ‘Leonardo – Una mostra impossibile’ te zien. Deze ‘onmogelijke tentoonstelling’ zet zeventien kunstwerken van Da Vinci in de schijnwerpers, door de digitale reproducties ervan groots uit te lichten.

Santa-Croce-Vinci-Toscane

De meesterwerken zijn een op een gereproduceerd – op ware grootte dus – en op een zeer hoge resolutie. Zo zie je elk detail van onder meer de Dame met de hermelijn, de Annunciatie, de Mona Lisa en het Laatste Avondmaal.

Da-Vinci-mostra-impossibile-2 Da-Vinci-mostra-impossibile-2a Da-Vinci-mostra-impossibile-2bDa-Vinci-mostra-impossibile-4 Da-Vinci-mostra-impossibile-4a Da-Vinci-mostra-impossibile-6

Niet alleen zag je de kunstwerken nog nooit zo gedetailleerd voor je, ook zie je Da Vinci’s oeuvre normaal gesproken niet samen. De Mona Lisa hangt bijvoorbeeld in het Louvre in Parijs en wordt nooit uitgeleend, het Laatste Avondmaal prijkt op de muur van een klooster in Milaan en kan niet worden verplaatst.

Bovendien komen Da Vinci’s werken in zijn geboorteplaats, omringd door de plekken die zijn ogen hebben gezien en de natuur die hij vaak heeft afgebeeld op de achtergrond van zijn schilderijen, nog beter tot hun recht.

Da-Vinci-mostra-impossibile-3 Da-Vinci-mostra-impossibile-3a Da-Vinci-mostra-impossibile-3b Da-Vinci-mostra-impossibile-3c Da-Vinci-mostra-impossibile-5 Da-Vinci-mostra-impossibile-5a

Praktische info
De tentoonstelling ‘Leonardo – una mostra impossibile’ is nog tot en met 1 november te zien in de Chiesa di Santa Croce in Vinci. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen; maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 18.30 uur, zaterdag van 10.30 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.30 uur. Meer informatie vind je op de website van de tentoonstelling.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *