Home » Kunst uit Italië » Bewonder Botero’s kleurrijke kruisweg in Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bewonder Botero’s kleurrijke kruisweg in Rome

In het Palazzo delle Esposizioni in Rome is tot 1 mei 2016 de expositie ‘Via Crucis – La Passione di Cristo’ te zien, met een kleurrijke kruisweg van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. De tentoonstelling toont 27 olieverfschilderijen en 34 tekeningen in een unieke setting.

Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (4)

Botero liet zich voor deze kunstwerken inspireren door onder anderen Paolo Uccello, Peter Paul Rubens, Diego Velázquez, Paul Cézanne en Pablo Picasso. Het is een mix van herinneringen aan zijn geboortestad Medellin, zijn vaderland en zijn sterke geloof. De ronde, zachte vormen van zij figuren kunnen hun lijden echter niet verzachten en ondanks de explosie aan kleur is Botero erin geslaagd de immense pijn en het onmetelijke verdriet weer te geven.

De tentoonstelling werd voor het eerst gehouden in Medellin, tijdens de Goede Week in 2012 – als onderdeel van de viering van Botero’s tachtigste verjaardag. De kunstenaar besloot vervolgens om de gehele cyclus te schenken aan het Museo de Antioquia, die de werken sindsdien graag uitleent voor exposities over de hele wereld.

Rome is deze Goede Week aan de beurt – al kun je de kruisweg ook daarna nog bewonderen. Nog tot 1 mei schitteren Botero’s heldere kleuren in hartje Rome. Een klein voorproefje:

Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (14) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (13)Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (9)Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (2) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (2) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (3) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (3) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (4)Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (5) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (7) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (8)Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (6) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (9) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (10) Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (11)Via-Crucis-Rome-Botero-Palazzo-delle-Esposizioni (5)

Je vindt het Palazzo delle Esposizioni aan de Via Nazionale 194 in Rome. Het Palazzo delle Esposizioni is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag kun je er van 9.00 tot 14.00 uur terecht.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *