Home » Kunst uit Italië » 5x niet te missen op de Biennale
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

5x niet te missen op de Biennale

Biennale (1)

Venetië is altijd betoverend mooi, maar tijdens de Biennale is een bezoek aan de stad nog bijzonderder. Je kunt dagen dwalen langs unieke kunstobjecten die op tal van plekken in de stad te zien zijn. Hoewel het ook leuk is als je door de pareltjes die dit jaar te zien zijn wordt verrast, tippen we er vandaag vast vijf – deze mag je namelijk echt niet missen als je komende weken naar Venetië gaat.

Biennale (2)

1 Sneeuwballen van glas
In de abdij van de San Giorgio Maggiore, op het gelijknamige eiland in de lagune, zijn 700 glazen bollen te zien, stuk voor de stuk handgeblazen door Signoretto, een van de glasblazers die op Murano wonen en werken. Vanwege de gelijkenis met schitterende sneeuwballen ligt de benaming van deze installatie voor de hand. Breekbaar, zeer kwetsbaar maar o zo mooi!

Biennale-700-snowballs

2 Kasteel van de zon
Il Castello di Sole is te zien in het Venetiaanse Paviljoen. Het verbeeldt de zijderoute zoals kunstenaar Marialuisa Tadei die nu voor zich ziet, met mensen uit verschillende culturen die al dan niet van elkaar leren. Het zijden kasteel is geheel versierd met mozaïek, een letterlijk schitterende combinatie van vorm en materiaal.

mozaiek

3 Bronzen schelp
Op het eiland San Giorgio Maggiore is tijdens de Biennale een groot aantal beelden en installaties van de Britse kunstenaar Marc Quinn te zien, waaronder deze bronzen schelp, Spiral of the Galaxy geheten, die door het alom aanwezige Venetiaanse water op de kade lijkt te zijn achtergelaten.

Quinn2

4 Bijzondere bakstenen
Hoe ze het voor elkaar kregen, geen idee, maar in het Italiaanse paviljoen rook het tijdens ons bezoek naar citroenen. Of dat iets met onderstaande installatie te maken had, konden we niet ontdekken, maar fijn was het wel op een bloedhete zomerdag.

Italia-Biennale-Venice (2)

We dwaalden er namelijk een hele tijd rond, aangetrokken door de vele prachtige foto’s, de lijkkist volgeplakt met lottobiljetten, de vele koepeltjes en deze circa 10.000 unieke bakstenen, een project van Elisabetta Benassi:

Italia-Biennale-Venice (1)

5 Laatste Oordeel in cyberspace
Voor het Chinese paviljoen, dat dit keer het thema transfiguratie heeft gekozen, zien we digitale bewerkingen van bekende Italiaanse kunstwerken. De Chinese kunstenaar Miao Xiaochun bekende kunstwerken verplaatst Michelangelo’s Laatste Oordeel bijvoorbeeld naar cyberspace:

cyberspace

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de 55ste Biennale op de speciale Biennale-site.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *