Home » Italië Special » Sneak preview Ciao tutti Special #3: Rome in 52 straatverhalen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sneak preview Ciao tutti Special #3: Rome in 52 straatverhalen

Ciao tutti! Vandaag mogen jullie alvast je koffers pakken, want de derde Ciao tutti Special brengt ons naar Rome!

Ciao-tutti-special-Rome

In deze special, die aanstaande vrijdag (1 november) verschijnt, zul je echter niet zomaar een opsomming vinden van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome. In plaats daarvan vertellen we liever verhalen. Romeinse straatverhalen, om precies te zijn. Aan de hand van de straatnaambordjes van Rome nemen we je mee op reis, door de geschiedenis van de stad, langs kerken en fonteinen, keizers en pausen, dieren en (sprekende) beelden.

In Rome liggen de verhalen uit het verleden letterlijk op straat. Aan de hand van straatnamen die je kunt lezen op de bordjes, die dankzij paus Pius VII sinds 1814 van marmer zijn, wandel je de geschiedenis van de eeuwige stad letterlijk achterna. Vrijwel iedere via, vicus of piazza is namelijk vernoemd naar een persoon of gebeurtenis die het leven van de stad Rome op de een of andere manier getekend heeft.

Via-Roma-special

Wist je bijvoorbeeld dat ze op de Via del Corso ooit Venetiaans Carnaval vierden? Dat er op het plein voor het Pantheon ooit een houten vloer heeft gelegen? Dat er in de zeventiende eeuw een golddigger aan Piazza Navona woonde? Of heb je je misschien weleens afgevraagd of er in het oude Rome ook een red light disctrict was, of waar de naam Colosseum vandaan komt? En aan welke straat woonden beroemdheden als Caravaggio en Fellini eigenlijk?

Deze special kan op twee manieren gelezen worden. Je kunt kriskras door de straatverhalen gaan en de gids gebruiken tijdens of ter voorbereiding van een bezoek aan Rome. Alle grote bezienswaardigheden – de Sint-Pieter, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona, het Colosseum, de Spaanse Trappen, Villa Borghese – komen in de special aan bod. Maar je kunt de special ook gewoon van a tot z lezen, om je via de straatnaambordjes door de geschiedenis van Rome te bewegen – vanaf de stichting van de stad tot het Rome van de 20ste eeuw, van Romulus tot Mussolini. Een tipje van de sluier:

Spread-3 Spread-4 Spread-5

Tijd om te pakken!
Zorg dus dat je je koffer hebt gepakt, voor een reis naar de Eeuwige Stad, mét de Ciao tutti Special Rome in 52 straatverhalen voor op je tablet of smartphone!

Ciao-tutti-special-Rome

deze Ciao tutti Special is helaas niet meer verkrijgbaar

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *