Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti Special #3: Rome in 52 straatverhalen

Alle wegen leiden naar Rome – drie wegen leiden naar de Trevifontein…

Trevi-fontein-Rome

Piazza di Trevi en de gelijknamige fontein zijn zo beroemd dat je misschien vergeet je af te vragen waar die befaamde naam eigenlijk vandaan komt. Het verhaal is nogal eenvoudig: het plein en de fontein zijn vernoemd naar de ligging aan een kruispunt van drie wegen, tegenwoordig het beste te herkennen in het kleine Piazza dei Crociferi. Di Trejo, zo begonnen de Romeinen het pleintje en de fontein te noemen, ‘die van de trejo’, waarbij trejo dialect is voor trivio: een kruispunt waarop drie wegen uitkomen. Van trejo naar trevi was het een kleine stap.

In onze nieuwe special vertellen we het uitgebreide verhaal over dit bijzondere kruispunt. Het is een van de 52 straatverhalen die we voor jullie hebben verzameld in een kleurrijke special die je op een unieke manier laat kennismaken met Rome.

Rome-hart-2

Pak snel je koffers voor een reis naar de Eeuwige Stad!
Ciao tutti Special #3 – Rome in 52 straatverhalen kun je op twee manieren lezen. Je kunt kriskras door de straatverhalen gaan en de gids gebruiken tijdens of ter voorbereiding van een bezoek aan Rome. Alle grote bezienswaardigheden – de Sint-Pieter, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona, het Colosseum, de Spaanse Trappen, Villa Borghese – komen in de special aan bod. Maar je kunt de special ook gewoon van A tot Z lezen, om je via de straatnaambordjes door de geschiedenis van Rome te bewegen – vanaf de stichting van de stad tot het Rome van de twintigste eeuw, van Romulus tot Mussolini.

Ciao-tutti-special-Rome

deze Ciao tutti Special is helaas niet meer verkrijgbaar

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *