Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Voor in de agenda: het winterse Italië Evenement!

Het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in Haarzuilens is voor Italiëliefhebbers een bekende aftrap van de Italiaanse zomer. De organisatie van dit evenement zorgt dit jaar ook voor een Italiaanse start van de winter. Tijdens Italië Evenement on Tour in Houten kom je alvast in de stemming voor een warme Italiaanse winter!

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december vindt in de glazen showrooms van Vireo Auto in Houten de wintereditie plaats van het Italië Evenement (beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur). Je kunt proeven van de Italiaanse winterkeuken en de mooiste wijnen en volop Italië-inspiratie opdoen voor de feestdagen.

wijn-Italië-kerstmis

Italianen weten als geen ander te genieten van lekker eten en drinken. Om alvast te oefenen voor het kerstdiner, kun je tijdens het winterweekend deelnemen aan verschillende kookworkshops van zowel Italiaanse als Nederlandse koks. Zo verdwijnen eventuele zorgen voor de samenstelling van het kerstdiner als sneeuw voor de zon.

Italië-Evenement-Sapori-Inverno-winter-Houten (3)

Liever proeven in plaats van koken? Dat kan uiteraard ook! Tijdens het Italië Evenement wijzen diverse specialisten je graag de weg naar de lekkerste wijn en olijfolie. In het Proeflokaal ontdekken je papillen nieuwe smaken, met naast de klassiekers ook aandacht voor Italiaanse kaas en limoncello.

Er zullen meer dan zestig exposanten aanwezig zijn, die zorgen voor een breed aanbod aan Italiaanse delicatessen, wijn, servies, sieraden, olijfolie en boeken. Natuurlijk vind je er ook inspiratie voor een heerlijke vakantie naar Italië.

Een greep uit de exposanten: Acqua di Bolgheri, Cavallaro Napoli, DiGusti Delicatessen, EilandenPlaza, Fiat, Foodies, Gransardegna, Italstudio, Limoncello di Fiorito, Mangiamore, Only Cannoli en Sicilië per klassieker. Ook geniet je van een echte espresso bij de Fiat-koffietruck van Caffè Delizia.

Win kaartjes voor dit winterse Italië Evenement!
Namens Delmonte Events mochten we vijf lezers trakteren op twee kaartjes voor dit winterse Italië Evenement in Houten. De winactie is helaas afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

Steun Ciao tutti & onze Italiaanse partners

279 reacties

 1. Gerard Kirchjunger

  Door een verhuizing dit jaar voor het eerst sinds jaren niet met vakantie naar Italië geweest. Zo toch even de sfeer proeven lijkt me heerlijk.
  Ik wil er dus samen met mijn vrouw graag naar toe.

 2. Ik zou met mijn moeder, helaas kan zij niet ver meer reizen en dit is het dichtsbijzijnde italie gevoel dat ik haar kan geven. Mijn zoon, die het culinaire italie aan het ontdekken is. En mijn man, ik kan niet zonder hem.

 3. Ik zou er samen met mijn man naartoe willen. En waarom? Logisch toch, Italie en alles wat ermee te maken heeft, dat is gewoon geweldig 🙂

 4. Gewoon leuk om met mijn tweelingzus heen te gaan:)

 5. Qualitytime met mijn vader in het teken van Italië

 6. Met mijn gezin en onze Italiaanse gastdochter die een schooljaar bij ons verblijft.
  Zo kan ze toch nog even het échte Italiaanse leven proeven in de tijd dat ze bij ons is in Nederland.

 7. Ik zou heel graag met mijn dochter naar het evenement komen, lijkt me heel leuk!
  Ik kom al 32 jaar in Italië en dus een groot
  liefhebber!

 8. Marion van de Sande

  Ik zou hier graag met mijn vriendin Margot naar toe gaan. Zij nam mij deze zomer mee naar een fair en ik zat te denken aan een kerstfair maar nu, via Ciaotutti lees ik van dit evenement. En dus lijkt me dit eigenlijk een leuker alternatief dan weer een kerstfair. Aangezien we beiden meerdere malen per jaar in Italië komen.

 9. 1 december wilde ik met mijn vrienden naar culinair Antwerpen en daar Italiaans gaan eten, onze voorliefde voor Italië en de Italiaanse keuken is een gezamenlijke gedeelde passie, ieder jaar weer genieten we van de lange zomer in Riccione en Le Marche, en de winter…..proberen we de Italiaanse sfeer dichterbij te zoeken……en nu is daar de wintereditie van het Italië evenement, hoe fantastisch zou het zijn als we ons daar met de gewonnen entreekaarten ons kunnen onderdompelen in de Italiaanse sfeer onder het genot van een Italiaans hapje en drankje, la vita puoi essere bella!!

 10. Ik zou hier met mijn vriendin heen willen die 5 jaar geleden naar Houten (thuiswedstrijd!) is verhuisd. Door de afstand en doordat we allebei kleine kinderen hebben, zien we elkaar niet zo vaak. En als we elkaar zien, zijn er meestal onze kinderen en mannen bij. Gezellig om weer eens samen iets te doen, dat komt er niet zo snel van. En uiteraard zijn we, net als alle bezoekers van deze site, allebei dol op Italië!!

 11. Marion Lousberg

  Met mijn man natuurlijk, we zijn met z’n tweetjes dol op italie en alles wat er mee te maken heeft.Ciaotutti is voor ons steeds een beetje in Italie zijn.

 12. Al enkele jaren staat Italië op het verlanglijstje. Wat zou het leuk zijn om samen met mijn man als voorproefje dit winterse Italië Evenement te mogen bezoeken.

 13. Jessica Benedict

  Met mijn vriendinnen van Italiaanse les de sfeer proeven van het prachtige Italië.

 14. Sylvia Helsdingen

  Wat een leuke actie!! “Als….” zou ik mijn moeder graag met de kerstfair willen verrassen. Ze wordt binnenkort 80 en heeft in haar leven een paar keer Italië alleen zomers mogen bezoeken. Hoe geweldig zou het zijn om haar nu ook dichter bij huis van het winterse iltalie te kunnen laten proeven. Het lijkt mij een waanzinnig festijn.

 15. Italië event, iets waar ik en mijn vrouw erg naar uitkijken. Waarom? We hebben enorme liefde voor Italië, voor heerlijke eten, schoonheid van het land en de fantastische levensstijl.

 16. Na jaren in Italie te hebben gewoond, heb ik toch wel een stukje heimwee. Ik zou graag aan dit event deelnemen met mijn Italiaanse dochter die in Wageningen woont.
  Groet, Willijan

 17. Italië ik hou ervan. Samen met mijn vriendin willen we graag sfeer proeven op het Italië evenement in Houten. En als we daar nu eens de gratis entree kaarten voor mogen winnen…? Daar zullen we zo blij mee zijn!!Samen een gezellige dag op zo’n geweldig evenement. Het zou zo’n leuke verassing voor mijn vriendin zijn, ze heeft zo’n bewogen jaar gehad. Bella Italië

 18. Wat een leuke actie! Ik zou heel graag samen met mijn zusje gaan, we zijn dol op alles wat met Italië te maken heeft en vooral met de Italiaanse keuken 🙂 🙂
  Ik doe heel graag mee!

 19. Weer onbezorgd rondstruinen op het winter Italië evenement dat lijkt me heerlijk!
  Vorig jaar zat het er niet in qua gezondheid, daarom heb ik er nu dubbel zoveel zin in. Vooral ook om mijn man mee te nemen en te zien hoe hij geniet van mijn herwonnen levenslust. Samen komen wij er wel!

 20. lijkt me heel verrassend, nog nooit in Italië geweest maar wil graag even sfeer komen proeven en dan van de zomer afreizen naar Italië. Hopelijk hebben ze leuke tips

 21. Ik wil graag ter voorbereiding op onze middellandse Zee cruise die onder andere naar een aantal plaatsen in Italië gaat samen met mijn man en zoon van 7 jaar dit evenement bezoeken. Het lijkt me een erg leuke beurs om naartoe te gaan!

 22. Met mijn man, Mike. We zijn dol op italiaanse keuken en producten. En limoncello en cannoli zijn mijn favoriete.

 23. Hopelijk ook informatie over Siscilie want daar willen we volgend jaar graag heen. Heerlijk om al die produkten te zien ( en hopelijk ook proeven) we zullen vast met nieuwe inspiratie en een volle tas naar huis gaan.

 24. Afgelopen keer hadden alleen maar regen in Italië. Ik wil graag winnen, zodat ik dit jaar nog een keer met mijn lief het Italië gevoel heb!

 25. Vorig jaar voor het eerst in Italië geweest. We waren meteen wég van het land, de mensen, de cultuur en het eten. We maken plannen om nog een keer te gaan, maar kunnen niet wachten! Misschien helpt dit evenement ons in ons ongeduld!

 26. mijn man is een echte superfan van alles wat italiaans is, dus ik zou mijn man hiermee verrassen

 27. Graag wil ik nog even terug naar Italië. Dit jaar voor het eert op vakantie geweest met vriendinnen naar Italië en ik was gelijk verkocht.Die sfeer en gezelligheid. Ik hoop het bij dit evenement weer even op te frissen

 28. Door omstandigheden geen vakantie gehad. Dus Italië gemist dit jaar. Om toch nog iets te proeven te ruiken en te voelen, samen met mijn vrouw langs te komen. Lijkt ons geweldig om dit ….. jaar een keer met een goed gevoel af te sluiten.

 29. Marianne Neuteboom

  Niet echt origineel maar gewoon omdat het me leuk lijkt daar naar toe te gaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *