Download gratis de Ciao tutti app!

Italiaanse illustraties van Little Rome voor in je keuken

Meestal nemen we jullie mee naar Italië, naar bijzondere plekken, mooie dorpjes, authentieke restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Vandaag blijven we echter iets dichter bij huis en tippen we een Italiaans adresje in eigen land: Little Rome.

Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-groente (2)

Uniek antiek & vintage vondsten
Als je eenmaal over de virtuele drempel van de webshop Little Rome stapt, waan je je meteen zo’n 1200 kilometer zuidelijker. In elk hoekje schitteren unieke antieke stukken en vintage vondsten uit Italië. Elk item is bijzonder, elk item heeft een eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

De Italiaanse Domenico Moccia vertelt je deze verhalen graag. Hij reist regelmatig naar Italië, op zoek naar nieuwe items voor Little Rome.

Little-Rome-antiek-vintage-Italië-webshop

Domenico: ‘Little Rome wil echt unieke Italiaanse producten voor je interieur aanbieden, die je in Nederland nergens anders vindt. Daarvoor ga ik op zoek naar schatten op zolders, in kelders en achter in de keukenkastjes van mensen die mij ook de mooie verhalen over hun spullen vertellen. Zo weet ik dat een product ook uniek is en een echt verhaal heeft.’

Little-Rome-antiek-vintage-Italië-webshop (2) Little-Rome-antiek-vintage-Italië-webshop (3) Little-Rome-antiek-vintage-Italië-webshop (6)

Met een busje vol met nieuwe vondsten rijdt Domenico dan weer terug naar Nederland, waar hij soms eerst nog aan het werk gaat om het item nog mooier te maken. Hij werkt – net als zijn vader en grootvader, die beide restaurateur waren  – graag met zijn handen en weet op het eerste gezicht onopvallende stukken om te toveren tot iets compleet nieuws. Zo werkt hij nu aan een lamp waarin de voorkant van een Fiat500 is verwerkt (en die vanaf augustus te koop zal zijn)!

Een greep uit de schatkist van Little Rome
Het aanbod wisselt natuurlijk regelmatig. Domenico voegt bijna elke maand wel nieuwe items toe aan Little Rome. Je kunt behalve op categorieën als meubels, verlichting of accessoires ook zoeken op stad (met naast Rome ook Bari, Ferrara, Genua, Lecce, Milaan, Napels, Palermo, Turijn en Venetië) of op gelegenheid (via de linkerkant van de website).

Little-Rome-antiek-vintage-Italië-webshop (4)

Wij zijn helemaal verliefd op de prachtige vintage espressomachines, op de oude platenspelers en vooral op de Italiaanse illustraties voor aan de muur. Van deze illustraties bieden Odette en Domenico posters op A4- en A3-formaat aan, met Italiaanse uitspraken als Ciao bella, Il dolce far niente en La vita è bella.

Little-Rome-Italiaanse-uitspraken-posters (1) Little-Rome-Italiaanse-uitspraken-posters (2) Little-Rome-Italiaanse-uitspraken-posters (3)

Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn er ook mooie uitspraken die je Nederlandse keuken meteen omtoveren tot een Italiaanse cucina. Nét nieuw is de collectie van tien posters met Italiaanse groenten en hun Italiaanse benaming; de eerste collectie in kleur.

Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-posters (1) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-posters (2) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-posters (3) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-posters (4)

Prachtig voor in je eigen keuken, maar ook een origineel cadeau voor de vriend(in) die altijd zo lekker Italiaans voor je kookt. Of als uitnodiging voor een Italiaans etentje; de uitspraken en groenten zijn namelijk ook te koop als ansichtkaart. Bellissimo (die uitspraak mag nog wel in de collectie)!

Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-groente (3) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-groente (4) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-groente (7) Little-Rome-illustraties-Italiaanse-keuken-groente (9)

 

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Hallo Odette eb domenico,
    Er is heel mooi geschreven over jullie bedrijf(je).
    Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit.
    Wij denken dat het wel goed komt met jullie veel succes met alles.
    groetjes, opa en om

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *