Inspiratie voor een Italiaanse kerst - cadeaus, delicatessen & wijn

Virtuele wensboom

Namens Local Aromas uit Rome mogen we drie Italiëliefhebbers trakteren op de culinaire Adventkalender, met in aanloop naar Kerstmis elke dag een nieuw recept. Zo bereid je je goed voor op het kerstdiner!

Deze unieke virtuele Adventkalender barst bijna uit zijn voegen dankzij de vierentwintig authentieke Italiaanse recepten. Ieder recept komt bovendien met een handige ingrediëntenlijst in pdf om mee te nemen naar de supermarkt én een wijntip om het recept helemaal af te maken.

Om mee te doen, hang je een kaartje aan onze virtuele wensboom. Dat doe je door helemaal onder aan deze blog een reactie te schrijven, met daarin een korte omschrijving voor wie deze Adventkalender een mooi kerstcadeau zou zijn en waarom. Wij kiezen op 30 november de drie mooiste virtuele wensen, die we belonen met de virtuele Adventkalender van Local Aromas.

Geniet van onze puzzelboekjes!

98 reacties

 1. Voor mijn hele familie eigenlijk. Dit zou een fantastische inspiratie zijn voor onze (buiten coronatijd) wekelijkse etentjes. Ik maak met plezier elke week een nieuw Italiaans gerechtje klaar!
  Mijn bomma is jarig op 28 november. Dan wordt ze 86 jaar. Ideaal om het 1ste gerecht uit te testen!

 2. Tanneke Burggraaff

  Dit zou een fantastisch cadeau zijn voor mijn verjaardag op 30 november. Voelt wel een beetje egoïstisch om het voor mezelf te vragen. Dus…..dan toch maar voor mijn liefhebbende bezorgde echtgenoot, die het binnenkort een week alleen moet redden omdat ik dan in het ziekenhuis lig.

 3. Voor mijn lieve keukenprins die sinds zijn pensionering elke dag met liefde kookt!

 4. voor de hele wereld, alle mensen en dieren, dat we volgend jaar maar allemaal normaal van elkaar kunnen genieten

 5. Samen met mij vriendin zouden wij dit jaar 2 weken naar Italië gaan voor een culinaire reis. Helaas ging dit niet door. Marjolein, mijn vriendin, is gaan verbouwen dit jaar. Maar helaas zit hier ook alles tegen. Ik gun haar enorm de inspiratie van deze fantastische kalender!

 6. Mirjam Brieffies

  Voor ons gezin zou ik het graag willen winnen
  Omdat we zoooooo erg Italië met het lekkere eten gemist hebben

 7. Fabienne Vandamme

  Een prachtig kado voor mijn beste vriendin Annick die ik leerde kennen in de Italiaanse les en die zoveel voor mij betekent in goede en slechte tijden!! Dat deze kalender haar veel plezier en dromen moge brengen!

 8. Ciao!

  Dit is een mooi cadeautje voor mezelf! Helaas mogen mijn Italiaanse huiskamersdiners nu niet plaatsvinden en dat mis ik heel erg!

  Om toch in het Italiëgevoel te blijven, tot de huiskamerdiners weer plaats mogen vinden met mijn bedrijfje Cucina Sorella, zou dit een heerlijk cadeautje zijn!

  A presto,
  Katie – Cucina Sorella

 9. Lieve Bruynooghe

  Per la mia professoressa d’italiano, sarà un regalo eccellente durante il tempo di covid. Spero che lei sia felice con questo regalo

 10. Oh, wat zou ik deze adventskalender graag willen winnen voor … mezelf .
  Mag dat?
  Ik heb mijn hart hé-le-maal verloren in het mooie Italië. Daarnaast hou ik heel erg van koken, en uiteraard zijn Italiaanse gerechtjes mijn absolute favoriet!
  Dit jaar zouden we voor het eerst in de kerstperiode naar Italië trekken, maar door de huidige omstandigheden is dit nu niet mogelijk.
  Deze adventskalender zou de pijn absoluut verzachten! Elke avond na het werk in het ziekenhuis een heus opkikkertje tegoed hebben, hoe leuk zou dat zijn! ❤️

 11. Italiaans valt hier in de smaak, aangezien ik altijd kook zou ik de culinaire Adventkalender voor mezelf willen winnen. Iedereen mag dan van de gerechtjes genieten

 12. Dit zou een prachtig cadeau zijn voor mijn man die, nu hij met pensioen is, heel lekker heeft leren koken en ook vaak kookt. Zeker op de dagen dat ik werk. Onze vakantie naar de Amalfiekust ging helaas niet door, zoals zo vele vakanties. Vooral jammer omdat hij al 3 jaar op Italiaanse les zit. Hopelijk komt er snel een vaccin zodat we in 2021 alsnog kunnen gaan. Hartelijke groet, Gre.

 13. Wij hebben onze vakantie in Italië zo gemist dit jaar!!!!! Misschien maakt dit iets goed!

 14. Voor mijn babesie! Hij is gek op koken, en ik ben dol op zijn gerechten. Hiermee kan ik hem blij maken met nieuwe heerlijke Italiaanse recepten =)

 15. Staat er nog een lekker dessert op de kalender? Elk jaar maken wij een mooie grote lasagna. Een Italiaans dessert moet ik nog zoeken, dus een tip op de kalender is bij mij heel welkom.

 16. Voor mijn 22 jarige Franse kleinzoon , student geneeskunde in Rotterdam en eenzaam op zijn kamer online college volgt en zijn vriendin die nu in Rome studeert enorm mist .Ik heb hem ,ipv een advendskalender ,een hand pastamachine heb opgestuurd, die hij vol enthousiasme gebruikt sinds 2 weken ,maakt tagliatelle ,ravioli ( niet geheel gelukt ) lasagne en spaghetti .Een welkome afwisseling . Ze genieten samen online van hun Italiaanse maaltijden . Maar Italiaanse keuken bestaat uit meer heerlijkheden dan pasta , vandaar deze kalender !

 17. Ik sta er dit jaar voor het eerst voor een Kerst alleen na het overlijden van mijn allerliefste Jac, zijn hart lag en mijn hart ligt in Italië. Hopelijk komen mijn vrienden met de Kerst als zij zien welke heerlijke gerechten ik voor ze bereidt geïnspireerd door deze adventskalender.

 18. Het zou een geweldig cadeau zijn. Ik wordt 60 in december en had samen met de familie en reis naar Italië voorzien.
  Met dit geschenk zou ik Italië toch een beetje dichterbij kunnen halen en iets lekkers klaarmaken voor familie en vrienden. Dat we dan uiteraard elk in onze eigen bubbel verorberen

 19. Al jaren werk ik met veel plezier met hem samen. Als het even niet gaat, is hij er voor me, al houdt hij liever van vrolijkheid. De fijnste momenten zijn de plagerijen om niks bij de lunch, of het samen sparren over Italië en met name Rome: “Ik heb je weer even nodig,” zegt ie dan. Ik kan enorm met hem lachen, maar ook goed bij hem uithuilen. Hij probeert me dan op te beuren door een doppio te halen, of neemt even wat chocola mee. Hij stimuleert me om m’n dromen na te jagen, om vijf maanden naar Rome te gaan, en zette alles in het werk dat ik kon gaan door bijvoorbeeld mijn lessen over te nemen, wat hij al eerder langdurig voor me had gedaan na een ongeluk. Maar toen dat Rome-verlof door de pandemie mislukte en ik een schouder en werk nodig had, kreeg ik van hem bemoedigende woorden (“Je gaat nog, Smits! Rome wacht echt wel op je!” en m’n lessen terug, zodat de droom financieel kon blijven bestaan. Hij laat me weten dat ik er mag zijn, waardeert me als collega en als mens, hij gaf me meermaals de ruimte om te rouwen na verlies, en dat is ongelooflijk waardevol geweest. En dit straalt hij ook uit naar de leerlingen: als het even niet gaat, dan mag dat. Je mag er zijn, en als je hard werkt komt het echt wel weer goed. Hij probeert altijd bij te springen waar dat nodig is. Ik vind het bijzonder.
  Ik zou het geweldig vinden als jullie mijn collega-met-gouden-hart Arno, die er altijd voor me is, willen trakteren.

 20. Wat een bijzonder leuk initiatief deze wensboom. Complimenten redactie!. Ik denk en weet zeker dat ons gezin, met kinderen en kleinkinderen, ontzettend gaan genieten om met elkaar al deze verrukkelijke recepten te gaan maken. Duimen dus!

 21. ik wens het voor mijn hele gezin, dit jaar vieren we Kerst voor het eerst, sinds 14 jaar echt samen met ons hele gezin. normaal gaat mijn zoon namelijk naar zijn vader, die in Italië woont.

 22. Wat een leuke actie, graag doe ik mee en waag ik een kans. Ik zou graag willen winnen om samen met mijn lieve vriend, met wie ik helaas nog niet samenwoon, en al onze lieve kinderen een gezellige Italiaanse kerstmaaltijd samen te stellen en te koken zodat we een fijn gezinsgevoel hebben

 23. Ik waag een kans en zou hem graag voor mijn vrouw willen winnen. Waarom? Het is gewoon de liefste persoon op deze wereld met een engelengeduld.

 24. Wat ontzettend leuk!! Als echte Italofiel heb ik inmiddels mijn hele gezin aangestoken met mijn voorliefde voor dit prachtige land. Mijn zoons hebben allebei een Italiaanse naam en mijn man zingt alle liedjes van Cesare Cremonini mee! Als echte mamma zet ik graag heerlijke Italiaanse gerechten voor mijn gezin op tafel. Mijn man doet ook weleens een poging, maar dat gaat niet altijd goed… Deze adventskalender kan hem daar mooi bij helpen! We winnen heeeeel graag!

 25. Voor mijn schoonmoeder, die zich ondanks haar eigen gezondheidsproblemen veel drukker maakt om hoe kerst gaat verlopen met haar de kinderen en kleinkinderen.
  Ze heeft al een paar jaar niet meer naar Italië kunnen reizen en ik zou heel graag het land door middel van eten met kerst dichterbij willen brengen.

 26. Wat zou dat leuk zijn !!!
  Een prachtige Italiaanse adventskalender om het missen van Italië dit jaar een beetje je te verzachten…

  Anche se il timore avrà sempre più argomenti, scegli sempre la speranza. (Seneca)

 27. Caroline van Bolhuis

  Een superkado voor ons eigen gezin. Afgelopen zomer kon mijn moeder vanuit haar ziekenhuisbed onze rondreis door Italië virtueel meebeleven .
  Met behulp van deze recepten kunnen we haar een culinaire rondreis met het kerstdiner laten meebeleven tijdens haar laatste kerstmis in ons midden

 28. Voor mijn vriendin. Elk jaar gaan wij een week lang onze vriendschap vieren in Italië. Dit jaar stond Sicilie op de planning. Jammer genoeg niet door gegaan. Dagelijks vragen wij ons af wanneer dit weer mogelijk is, omdat wij zo genieten van alles wat Italië te bieden heeft.

 29. Een warme kerst wordt nog gezelliger en warmer met recepten uit ons geliefde Italie.
  Aan iedereen een vreugdevol, warme kerst met een vleugje liefde en heel veel familiegeluk.

 30. Voor mijn liefste Karel. Hij is hobbykok in hart en nieren en volgt al 4 jaar intensief Italiaanse les om zijn Italiaanse kookboeken te kunnen lezen. Hij tovert zalige gerechtjes op tafel maar inspiratie is elke dag welkom! Hij houdt ervan om zijn gasten te verwennen … mijn Carlo

 31. Voor een van mijn beste vriendinnen in Nederland, om haar in deze rare corona tijd toch een fijne warme italiaanse kerst te wensen.
  Onze plannen plan om samen dit jaar weer samen terug te gaan naar ons geliefde Puglia of om haar hier bij mij thuis in Mantova te ontvangen en zelfs om samen hot chocs en hugo te drinken op magisch Maastricht gaan allemaal helaas niet door. Ik wil jaar laten weten dat ik ervoor haar ben en aan haar denk met deze feestdagen. Ti voglio un bene immenso lieve Iris.
  Fijne italiaanse kerst

 32. Mooie actie! Ik doe graag mee voor mijn zus Marloes. Ze is 24/7 bezig voor mensen die onder het minimum leven. Het verzamelen van voedsel, kleding en speelgoed kost veel tijd en moeite, zeker in deze coronamaanden. Ze loopt zichzelf nog wel eens voorbij en iemand die zich zo inzet voor een ander, verdient wat mij betreft een mooi cadeau!

 33. Claudia Noordermeer

  Ik wil graag mijn ouders hiermee verrassen en verwennen, allebei een heftig medisch jaar gehad met hartproblemen welke deze maand gelukkig behandeld en verholpen zijn en samen uitkijken naar een mooi nieuw 2021.

 34. Voor mijn lieve in NL wonende Italiaanse vriendin die met haar gezin dit jaar niet naar haar familie en schoonfamilie in Italië kan (waar de mamma’s zó lekker koken…) zou dit toch een heerlijk en troostrijk
  feestelijk gebaar zijn?

 35. Voor m’n lieve mama die nu al het kwijl krijgt van die adventskalender met al die succulente suggesties!

 36. Voor mijn lieve zus, zij heeft afgelopen september haar reis in Italie Le Marche al na twee dagen moeten afbreken omdat zij haar been op twee plaatsen gebroken had met een val met haar fiets. Kan ze al dat lekkere eten zelf gaan maken wat zij gemist heeft en misschien wil ze het wel met mij delen

 37. Anneleen De Visscher

  Ik zou heel graag mee doen voor mijn papa. Hij gaat al enkele jaren elk jaar een maand (of langer) gaan wandelen in Italië. Hij is gek van het land, en door op zijn eentje te gaan wandelen ontdekt hij de kleinste dorpen en meest echte personen onderweg. Hij geniet hier echt ongelooflijk van. Dit jaar is hij vroeger moeten terugkomen door de corona-omstandigheden. Met veel spijt heeft hij toen beslist van te stoppen en terug te komen. Met deze adventskalender kan hij zich weer even in Italië wanen, heerlijk dus!

 38. Indirect voor mijn moeder, die dit jaar met de feestdagen voor het eerst alleen is als gevolg van het overlijden van mijn vader. Ze zal hierdoor de feestdagen bij mij en mijn gezin zijn en ik hoop wat lekkers uit deze adventskalender voor haar te kunnen koken.

 39. Rijkdom

  ’t Was mijn sterke vader die de boom binnendroeg op kerstavond
  en ons vroeg haar groene weelde te versieren tot in de puntjes
  met sterren en klingelende klokjes, met geurende bijenwaskaarsjes

  ’t Was mijn verwenmoeder die op kerstochtend de kaarsjes aanstak
  en het geurende brood op het rode tafelkleed in dikke plakken sneed
  en ons voorlas uit ‘Ezeltjes vertelden’, terwijl wij keken naar het licht

  Nu ben ik het die het kerstbrood bakt, de kaarsjes laat branden en
  de kinderen vertelt van ‘de Kerstkarper’ en ‘de kinderen van Maminka’
  zonder opa, zonder oma, maar met onvergetelijke herinneringen aan hun warmte.

 40. Voor mijn lieve vader die het heerlijk vind om nieuwe gerechten uit te proberen samen met zijn vriendin. Door omstandigheden kan hij al een tijdje niet naar Italië, zijn geliefde vaderland.

 41. Voor mijn beste vriendin Sandra, die 10 jaar lang voor haar zwaar demente vader heeft gezorgd, hoewel ze zelf ook ernstige gezondheidsproblemen heeft. Helaas heeft ze twee maanden geleden afscheid van hem moeten nemen. In deze donkere, vreemde en voor haar erg verdrietige periode kan ze zeker een hartverwarmend geschenk gebruiken.

 42. Wat een mooi cadeau zou dit zijn voor Bert en Irene. Zij maken altijd belangeloos de prachtigste en lekkerste kerstdiners klaar voor mensen die eenzaam zijn. De recepten zijn zeker aan hen besteed, want ze weten als geen ander hoe ze ze kunnen toepassen in de keuken en er (grote) groepen (dit jaar helaas maar maximaal 30 personen) blij mee kunnen maken.

 43. Voor mijn moeder. Zij houdt van koken en nieuwe recepten uit te proberen. Daar maakt ze dan samen met 2 vriendinnen een gezellige kook/eet avond van.

 44. Voor mijn lieve man. Vandaag 23 november, zijn we alweer 12 jaar een stel. En met ieder al een compleet stel kinderen (ieder 3) hebben we ook zo onze ups en downs gekend in die 12 jaar! Maar sinds we vorig jaar eindelijk ons gezamenlijke vaste stekkie hebben gevonden, zijn we alleen maar dichter naar elkaar toe gegroeid.
  Italië is een gezamenlijk favoriet vakantieland, al zijn er nog meer 😉
  Hij is degene die het meeste koken doet in ons his en mooie Italiaanse recepten zijn altijd welkon.

 45. Karin van Overveld

  Voor mezelf 😉 maar dan ook gelijk voor mijn gezin,vrienden en familie. Want ik kook altijd voor iedereen die het lekker vindt.

 46. Voor mijn lieve zus Vivian, die zo volop geniet van al het moois wat Italie te bieden heeft en nu al maanden aan huis gekluisterd zit met een kwetsbare gezondheid!

 47. Fulco van den Brink

  Leuk voor de inspiratie en daaruit war Heerlijks maken tijdens deze vreemde Kerstdagen

 48. Voor mezelf

  Omdat ik de recepten niet meer aan familie kan vragen omdat ze niet meer onder ons zijn en ik zo toch het gevoel heb dat ze bij me zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *