Home » Italië dichtbij » Verdi’s Rigoletto in het Omniversum
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Verdi’s Rigoletto in het Omniversum

Verdi’s Rigoletto is donderdagavond 21 juni eenmalig te zien in het Omniversum in Den Haag. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid ben je verzekerd van een meeslepende ervaring.

Opera in het Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Hoewel sommige operaliefhebbers menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, zit je nergens zo dicht op de actie als in het Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht. Je ziet de opera’s op veertig vierkante meter van het koepelscherm en kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht. Een meeslepende ervaring.

Rigoletto
Een kleine toelichting op Verdi’s tragische opera. Rigoletto is nar aan het hof van de hertog van Mantova en drijft met iedereen de spot. Niemand weet echter dat hij een dochter heeft, de mooie Gilda, die hij voor de buitenwereld probeert te beschermen.

Vermomd als student weet de hertog, een vrouwenverslinder, Gilda toch te vinden en verleiden. Rigoletto is gebroken en zint op wraak. Zijn plan loopt echter gruwelijk mis.

foto: Johan Persson | Royal Opera House | ArenaPAL

Giuseppe Verdi noemde Rigoletto na de wereldpremière in 1851 zijn beste opera. Rigoletto heeft een enorme dramatische kracht en telt vele muzikale hoogtepunten, zoals de aria’s Caro nome, Cortigiani, vil razza dannata en natuurlijk La donna è mobile, bekend van operagala’s tot pizzareclames.

De enscenering van David McVicar draait om bedrogen onschuld. De Schot benadrukt de wreedheid aan het hof van Mantova, waar drinkgelagen en orgies geen uitzondering zijn.

foto: Johan Persson | Royal Opera House | ArenaPAL

Alexander Joel dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Griekse bariton Dimitri Platanias (Rigoletto), de Engelse sopraan Lucy Crowe (Gilda) en de Amerikaanse tenor Michael Fabiano (de hertog van Mantova).

Praktische informatie
De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. De voorstelling duurt twee uur en drie kwartier, inclusief een pauze van een halfuur. Tickets à € 19,50 zijn te koop via shop.omniversum.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *