Ga op pad met onze City Walks!

Van Goghs meesterwerken in Milaan

Een aantal schilderijen van Vincent van Gogh schittert sinds 18 oktober even niet op de Veluwe, maar in hartje Milaan. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft een aantal topstukken uitgeleend aan het Palazzo Reale, waar ze tot 8 maart 2015 te bewonderen zijn.

Palazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportretVincent van Gogh, Autoritratto (1887)
© Kröller-Müller Museum Otterlo

In totaal zijn er 47 werken van Van Gogh te zien, met onder andere bovenstaand zelfportret uit 1887 en een schitterend landschap met korenaren en opkomende maan (uit 1889). Naast het Kröller-Müller Museum lenen het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht een aantal van Goghs uit.

De tentoonstelling is een van de activiteiten rondom het 125-jarig ‘jubileum’ van Van Goghs overlijden. Ook in de Nederlandse musea, het Van Gogh in Amsterdam, het Kröller-Müller in Otterlo en Van Goghs geboortehuis in Brabant, zullen hier uitgebreid bij stil staan. Maar wij reizen eerst naar Milaan, voor een Italiaanse kijk op ‘onze’ Hollandse meester!

Een kleine sneak preview (met de titels in het Italiaans, net als tijdens de tentoonstelling):

Palazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (1)Vincent van Gogh, Contadine che raccolgono patate (1885)
© Kröller-Müller Museum OtterloPalazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (2)Vincent van Gogh, Natura morta con patate (1888)
© Kröller-Müller Museum OtterloPalazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (3)Vincent van Gogh, Natura morta con cipolle (1889)
© Kröller-Müller Museum OtterloPalazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (4)Vincent van Gogh, La vigna verde (1888)
© Kröller-Müller Museum OtterloPalazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (5)Vincent van Gogh, Paesaggio con covoni e luna che sorge (1889)
© Kröller-Müller Museum OtterloPalazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportret (6)Vincent van Gogh, Uliveto con due raccoglitori di olive (1889)
© Kröller-Müller Museum Otterlo

Van Gogh – L’Uomo e La Terra is tot en met 8 maart 2015 te zien in het Palazzo Reale in Milaan. De expositie is elke dag geopend. Voor de precieze openingstijden en het reserveren van kaartjes kun je terecht op de speciale website van de tentoonstelling.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *