Ga op pad met onze City Walks!

La Grande Bellezza – Italië in Amsterdam

Van 25 september tot en met 1 november 2014 is Amsterdam een stukje Italië rijker. Bij CBK Amsterdam is dan de tentoonstelling La Grande Bellezza te zien.

La-Grande-Bellezza-CBK-Amsterdam

Deze expositie toont de grote schoonheid van de Italiaanse invloeden in Nederland door middel van beeldende kunst, audiovisuele installaties en fotografie. Deelnemende kunstenaars zijn Roberto Caradonna, Pierluigi Pompei, Claudio Varone, Sonia Cillari, Maurizio Montalti, Monica Ragazzini en Silvio Zangarini. In de vitrines exposeren Daniela Malaica, Francesco Ragalmuto Garito, Dario Scapitta, Augusto Forti en Michela Mazzeo hun sieraden en design.

La-Grande-Bellezza-CBK-Amsterdam (1)Felt for Architecture | Campi Ardenti | Claudio VaroneLa-Grande-Bellezza-CBK-Amsterdam (3)The Growing Lab – ® Officina Corpuscoli | Maurizio Montalti – Mycelium Vessels 1

Al eeuwenlang is de aanwezigheid van Italianen in Nederland overal voelbaar, maar niet altijd zichtbaar. Bankiers, stucwerkers, kunsthandelaren, drukkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers, artiesten, studenten en restauranthouders lieten hun sporen na en hebben invloed op ons dagelijks leven. Hun belevingen, herinneringen en verhalen hebben een ‘coltre leggiadra’ over Nederland gelegd, een onzichtbaar licht dekentje, een laag met vele lagen die onze identiteit, ons DNA, mede bepaalt.

La-Grande-Bellezza-CBK-Amsterdam (4)Angels, Emma 2008 | Monica Ragazzinni

Nu is een stukje van die aanwezigheid – en van het moois dat daaruit voortkomt – te zien in Amsterdam. De tentoonstelling La Grande Bellezza, vernoemd naar de succesvolle film van Paolo Sorrentino die Rome in de schijnwerpers zet, brengt de schoonheid van Italië samen op een paar vierkante meter. Inspirerend!

La-Grande-Bellezza-CBK-Amsterdam (5)Vittorio Emanuele, uit de serie Deserti di Pietra | Silvio Zangarini

Praktische informatie
La Grande Bellezza is te zien bij CBK Amsterdam (Oranje-Vrijstaatkade 71). Je kunt hier terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (en op donderdag zelfs tot 20.00 uur). Op zondag 11 oktober is de tentoonstelling geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie, die deel uitmaakt van het project 1001 Italianen, wordt afgesloten met een groot feest tijdens de Museumnacht op zaterdag 1 november 2014 vanaf 19.00 uur.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *