Ga op pad met onze City Walks!

Italië door de ogen van Ellen Geerts

Agrumi di Sicilia

Agrumi di Sicilia – Ellen Geerts

Italië is een gevarieerd en uitermate boeiend land. Voor kunstenares Ellen Geerts duidelijk het ultieme landschap om haar techniek en kleurgebruik tot bloei te laten komen. Jaren achtereen vertoefde ze tijdens haar vakanties in het wonderschone Toscane. Perfecte lanen met cipressen, keurig aangelegde wijn- en olijfgaarden en goed onderhouden grote villa’s van de rijken der aarde voeren daar de boventoon. Ellen wijkt van de gebaande paden af en zoekt naar bijzondere doorkijkjes die een andere kijk geven op de overbekende vergezichten.

Een paar jaar geleden volgde de wat rommeliger Veneto, een gebied in het noorden van Italië met zowel bergen en laagvlaktes als de Venetiaanse kuststrook. Die streek gaf juist daardoor ook weer een keur aan aanknopingspunten voor het maken van schetsen. Dat heeft geresulteerd in een hele mooie serie, waarbij sommige schilderijen steeds meer naar het abstracte neigden.

Ook Sicilië is inmiddels door Ellen vol overgave op doek vastgelegd. Citroen- en sinaasappelbomen kregen daarin regelmatig een prominente plaats. Het is dan ook boeiend om de diversiteit van Italië terug te zien in de werken van Ellen Geerts. De hoogste tijd om weer met haar op reis te gaan!

Dit voorjaar kun je bij Il Sogno in Amerongen en Amsterdam de werken van Ellen bewonderen. Tijdens of na je bezoek kun je meedoen aan de verkiezing ‘Het mooiste Italië-schilderij van Ellen Geerts’. Il Sogno nodigt je uit om goed naar haar werken te kijken, te vertellen wat je favoriet is en vooral waarom dat zo is. De drie  leukste reacties worden beloond met mooie prijzen!

Italiaanse reizen
De expositie ‘Italiaanse reizen’ is van 17 maart t/m 28 april te zien bij Il Sogno – Amerongen (Overstraat 22, open dinsdag t/m zondag van 11 tot17 uur) en van 5 t/m 26 mei bij Il Sogno – Amsterdam (Koningsstraat 19, open maandag t/m vrijdag van 15 tot 22 uur, zaterdag en zondag van 12 tot 22 uur). Op zaterdag 25 mei is er een meet&greet-borrel in Amsterdam met Ellen Geerts, van 16 tot 19 uur.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *