Ga op pad met onze City Walks!

Het Romeinse raadsel

Sinds afgelopen weekend kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in Museum Het Valkhof in Nijmegen als een echte speurneus aan de slag gaan met ‘Het Romeinse raadsel’. In deze interactieve ontdekkingstocht onderzoeken ze vragen rondom een Nijmeegse vondst: van een kuil vol oude scherven. De restaurator heeft de scherven weer aan elkaar geplakt. Maar wat zal het zijn geweest? Hoe oud is het? Wie heeft het gebruikt en waarvoor?

Valkhof_Het_Romeinse_Raadsel

Zes levels te gaan…
Kinderen vinden de oplossing van het raadsel door in zes verschillende ruimtes vragen te beantwoorden. Dit kan bijvoorbeeld door de scherven heel goed van dichtbij te bestuderen, te luisteren naar mensen die er iets over vertellen, in de bibliotheek informatie te zoeken of door ‘wie ben ik’ te spelen. Is er een vraag opgelost? Dan wacht het volgende level.

Het Romeinse raadsel

Meer informatie
De tentoonstelling is tot en met 22 september 2013 te bezoeken. Een ideaal uitje voor de zomervakantie dus!

Museum Het Valkhof is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11 tot 17 uur. Op vrijdag 19 juli is het museum dicht i.v.m. de intocht van de Vierdaagse. Een kaartje voor volwassenen kost acht euro; kinderen van 6 tot en met 18 jaar betalen vier euro. Kinderen tot en met 5 jaar en Museumkaart-houders hebben gratis toegang.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *