Ga op pad met onze City Walks!

De’ Medici in Breda

Voor een kijkje in de wereld van De’ Medici hoef je komende maanden niet naar Florence af te reizen. Van 8 maart tot en met 15 juni 2014 kun je deze bijzondere Florentijnse familie ontmoeten tijdens een bezoek aan Breda.

Medici-Isabelle-de-Borchgrave-Breda-Museum

Met de tentoonstelling ‘De’ Medici, een vorstelijke wereld van papier’ heeft het Breda’s Museum een Nederlandse primeur.  De’ Medici komen in het zuiden des lands tot leven dankzij de betoverende papierkunst van de wereldberoemde Brusselse kunstenares Isabelle de Borchgrave, die eerder tentoongesteld werd in het Palazzo Medici-Riccardi in Florence.

De Medici-collectie bestaat uit levensgrote kostuumfiguren van beschilderd papier die belangrijke personages van de De’ Medici-dynastie uitbeelden. De kunstenares heeft zich laten inspireren door schilderijen van kunstenaars uit de vijftiende tot de achttiende eeuw. Voor de reconstructies in papier zijn immers geen andere voorbeelden voorhanden dan de afbeeldingen op oude schilderijen. De creaties zijn daarnaast mede gebaseerd op een grote kennis van historische kostuums.

Medici-Isabelle-de-Borchgrave-Breda-Museum (1)foto: Andreas von Einsiedel

Breda’s Museum is blij met de kans om deze volstrekt unieke collectie te kunnen tonen aan een groot publiek uit Nederland en België. Het zal niet alleen mensen aanspreken met liefde voor geschiedenis en kunst. Ook het hedendaagse kunstenaarsschap waarmee Isabelle de Borchgrave oude kostuums in papier en schilderkunst doet herleven, is volstrekt uniek in de wereld. Als bezoeker wacht je een visueel inspirerende wandeling met vertellingen waar aan de hand van verschillende De’ Medici-personages een veelzijdig beeld van hun rol in de cultuur en geschiedenis van Florence in het bijzonder en Italië in het algemeen tot uiting komt.  

Medici-Isabelle-de-Borchgrave-Breda-Museum (2)foto: Andreas von Einsiedel

De tentoonstelling wordt toegelicht met verschillende audiovisuele programma’s. Voor toelichting op details van kostuums en personages is ook een audiotour beschikbaar. Zo dompel je je helemaal onder in de wereld van De’ Medici. Echt een aanrader, dus reserveer er komende maanden zeker een keer tijd voor!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

5 reacties

 1. Ziet er mooi uit.
  Gelijk een reden om weer een keer naar Breda te gaan.

 2. isabelle pieters

  leuk hoor. Gaan beslist tentoonstelling bekijken.

 3. gerda Godrie-van Gils

  Een prachtige tentoonstelling, zeer de moeite waard!

 4. Annelie Jacobs

  Prachtige tentoonstelling De Medici’s. Genieten, zeker met audiotour !!!
  Zó levensecht gemaakt zijn de kostuums en japonnen dat je bijna niet kunt geloven dat het papier is.
  Heel knap gemaakt van Isabelle van Borchgrave.
  Haar atelier laat videobeelden zien. Een aanrader. !!

 5. Erg leuke tentoonstelling! Zag het tijdens mijn stedentripje in breda. De grote kerk is ook echt een aanrader, de rondleiding is absoluut de moeite waard. Wij hebben toen overnacht in het stadshotel. Al met al een mooi weekend, leuk om erover terug te lezen zo, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *