Home » Italië dichtbij » Summernight at the opera
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Summernight at the opera

toneel-opera

Vanavond is het dan eindelijk zo ver. Na steeds meer nachtjes te hebben mogen wegstrepen, neemt Saskia straks plaats in de Arena van Verona voor een spectaculaire voorstelling van Aïda. Verslag volgt uiteraard, als alle indrukken zijn verwerkt.

Opera-avond in Amsterdam
Gelukkig kun je ook dichter bij huis het operagevoel beleven deze zomer. Op woensdag 14 augustus organiseert het Concertgebouw in Amsterdam namelijk Summernight at the opera, een bijzondere zomeravond met de mooiste opera-aria’s van onder anderen Rossini en Mozart. Ook worden er uitstapjes buiten Italië gemaakt, met fragmenten uit het komende seizoen van de Nationale Reisopera. Bovendien kun je meezingen met een van de beroemdste koren uit het operarepertoire.

summernight-opera

De Nationale Reisopera en het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) slaan deze avond de handen ineen om opera een nieuw jasje te geven. Vertrouwde operaklassiekers klinken in nieuwe, verrassende arrangementen, uitgevoerd door de blazers van het NBE en de jonge zangers van de Nationale Reisopera. Ook speelt het NBE werken uit het eigen repertoire. Kortom, het wordt een SummerNight om nooit te vergeten!

Operafeest in Italië
Ook in Italië kun je natuurlijk  genieten van meeslepende aria’s en grande operafinales. In de Arena van Verona zijn er dit seizoen tot en met 8 september opera’s en andere voorstellingen te zien, met onder andere Nabucco, Rigoletto en – heel spectaculair –  Aïda met het decor zoals dat er honderd jaar geleden uitzag.

Aida-2013

In de Thermen van Caracalla kun je nog een paar dagen (tot en met 6 augustus) terecht voor een uitvoering van Puccini’s Tosca. In Torre del Lago, waar Puccini woonde en werkte, wordt elk jaar het Puccini Festival gehouden. Op een groot podium dat deels over het meer van Massaciuccoli is gebouwd, brengen bekende operazangers en –zangeressen de bekendste opera’s van Puccini (o.a. Madame Butterfly en La Bohème) ten gehore. Nog tot en met eind augustus kun je hier genieten van Puccini’s klanken die over het meer zweven en je in vervoering brengen.

Tosca-PucciniPuccini’s Tosca op het toneel van Torre del Lago

Tot en met 10 augustus klinken ook in Macerata (Le Marche) nog operaklanken door de avondlucht. Met onder andere Nabucco en Il Trovatore van Giuseppe Verdi krijgt het Sferisterio, waar het operafestival van Macerata wordt gehouden, nog meer sfeer dan anders.

Macerata het Sferisterio in Macerata

Pescara, de geboortestad van Gioacchino Rossini, zet de componist van onder andere Il Barbiere di Siviglia en La gazza ladra,centraal tijdens het Rossini Opera Festival, dat dit jaar plaats vindt van 10 tot en met 23 augustus. Virtuoze avonden gegarandeerd!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *