Home » Italië dichtbij » Schrokkende spaghetti-eters
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Schrokkende spaghetti-eters

Eerder schreven we al over de grote tentoonstelling over Fellini die nog tot en met 22 september te zien is in EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam. Afgelopen maandag namen we zelf een kijkje. We waren erg onder de indruk, niet alleen van alle prachtige foto’s en filmbeelden, maar vooral van de hoeveelheid heerlijk materiaal dat je in alle rust kunt bekijken.

We laten jullie graag even meegenieten van een klein stukje van de expositie, met als thema Dineren: ‘Op negentienjarige leeftijd verhuist Fellini naar een familiepension in de Via Albalonga in Rome. ’s Avonds gaat hij meestal eten in een kleine trattoria waar hij het schouwspel van schrokkende spaghetti-eters gadeslaat dat behoort tot de Italiaanse folklore. Zodra het beter weer wordt, breiden de terrassen zich uit tot in de straat en veranderen ze in kleurrijke ontmoetingsplaatsen.’

Fellini1

Alles wordt buik
‘In de restaurantscène in Roma (1972) laat de regisseur deze typische Romeinse sfeer herleven. ‘Alles is hier ondergeschikt aan de buik, alles wordt buik… […] een schouwspel dat met de ogen verslonden moet worden, maar ook de dreiging van al die hongerige ogen, monden, gezichten en uitdijende lijven.’’ Heerlijk!

Fellini2

Roma
Fellini’s Roma is tijdens de tentoonstelling te zien van 1 tot en met 7 augustus en op 26 en 27 augustus. Kijk voor de precieze tijden en voor de data in september op de website van EYE. Aanstaande dinsdag, 9 juli, is er een speciale voorstelling van Roma, voorafgegaan door een lezing van Joyce Roodnat en een diner in het restaurant van EYE. Geen spaghetti, wel gegrilde groente met polenta.

Geen tijd om Roma in EYE te zien? Bestel dan de dvd en geniet van Fellini’s spektakelstuk!

Roma-Fellini

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *