Ga op pad met onze City Walks!

Proef het beste van Italië tijdens Bellavita Expo Amsterdam

Dol op Italiaans eten en drinken, bijzondere delicatessen en met zorg bereide, authentieke producten? Zorg dan dat je Bellavita Expo Amsterdam 2016 Amsterdam niet mist!

Wat is er allemaal te zien en te doen?
Tijdens dit unieke honderd procent Made in Italy evenement, dat op 20 en 21 november 2016 plaatsvindt in de Amsterdamse RAI, maak je kennis met de állerbeste culinaire schatten van Italië. Vorig jaar verlekkerden ruim 4200 bezoekers zich aan een scala van zo’n 400 authentiek Italiaanse producten van ruim 150 producten.

Dit jaar wordt het culinaire walhalla nog een beetje groter en ontdek je 600 nieuwe Italiaanse producten, met ruim 200 Italiaanse producenten die je graag vertellen over hun unieke lekkernijen. Er worden onder andere prachtige wijnen geopend die nog nooit eerder op Amsterdamse bodem te proeven waren. Daarmee is Bellavita Expo ook dit jaar een must see voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (3) Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (4)

Daarnaast zijn er ook masterclasses van de allerbeste chef-koks. Zo kun je onder andere in de keuken kijken bij 24Kitchen-kok Giovanni Caminita, Thomas Bühner (die maar liefst drie Michelinsterren in ontvangst mocht nemen) en biologische chef Tom Hunt, die vooral zal vertellen over biologische producten.

Er zijn verschillende wijnproeverijen waarbij een sommelier je vertelt hoe je wijn moet proeven en waar je op moet letten bij het beoordelen van een wijn. Ook leer je meer over de verschillende wijngebieden in Italië, over de bijzondere kenmerken van wijnen en over de huidige trends in de wijnmarkt.

Naast wijn kun je er ook verschillende soorten bier proeven en leer je meer over de groei van op authentieke wijze gebrouwen bier in Italië. Last but not least kun je echte Napolitaanse pizza’s maken, de ideale combinatie met een goed glas bier. De volledige agenda vind je via deze link.

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (10)

Het allerlekkerste uit heel Italië
De regionale diversiteit is dit jaar groter dan ooit. Bellavita CEO Aldo Mazzocco omschrijft het als volgt: ‘Alle twintig regio’s die samen Italië vormen hebben hun eigen recepten en tradities. Italië is daarmee een kleurrijke lappendeken van verschillende smaken en culinaire erfenis. Bellavita is een miniatuur-weergaven van deze culinaire diversiteit, die samen het allerlekkerste uit heel Italië naar Amsterdam brengt.’

Bellavita Expo Amsterdam valt dit jaar bovendien samen met de National Italian Food Week (21-27 november). Dat betekent dat de hele wereld over de Italiaanse keuken praat. Een ideaal moment om het lekkerste uit de laars zelf te komen proeven, van smakelijke truffels uit Molise tot pittige ‘nduja uit Calabrië, van kleinschalig geproduceerde wijnen tot smaakvolle olijfolie of pasta, tijdens Bellavita vind je een keur aan buonissimi producten uit alle regio’s.

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (5)Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (2)

Bellavita Awards
Het gaat hierbij steeds om authentieke producten van kleinschalige producenten, die vanwege hun kwaliteit, (familie)geschiedenis en productiemethoden met kop en schouders boven het Italiaanse maaiveld uitsteken. Alle aanwezige producten dingen mee naar de Bellavita Awards, is een prijs die de bijzondere kwaliteit van Italiaanse producten en wijnen erkent.

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (9)

Tijdens de Bellavita Expo buigen chefs, experts en inkopers zich als juryleden over het brede aanbod aan kanshebbers. Ze proeven alle producten en beoordelen welke lekkernijen de meeste kans maken op de Nederlandse markt te verschijnen.

Kom gratis genieten van het lekkerste uit Italië!
Met dit alles is Bellavita de wereldwijde ambassadeur voor authentieke Italiaanse lekkernijen, honderd procent Made in Italy en honderd procent uniek. En het mooie is dat jij hier helemaal gratis van mee kunt genieten!

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (7)

Het enige dat je moet doen, is van tevoren je kaartje reserveren door op onderstaande button te klikken – dan is de toegang tot Bellavita Expo op 20 en 21 november helemaal gratis. Als Italiëliefhebber kun je zo een dagje exclusief genieten van het beste wat het land op het gebied van delicatessen en wijn te bieden heeft. Buon appetito alvast!

Bestel je gratis kaartje voor Bellavita Expo

(let wel: je kan per keer maar één kaartje bestellen, dus als je meerdere kaartjes wil, moet je het proces meerdere keren doorlopen)

Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (1)Bellavita-Expo-Amsterdam-RAI-november-2016 (6)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *