Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Passione Italiana – L’arte dell’Espresso

Kun je nog geen dag zonder koffie? Dan mag je de tentoonstellingPassione Italiana – L’arte dell’Espresso’ in het Cube design museum in het Limburgse Kerkrade niet missen. Wij vertellen je er vandaag alles over!

Een tijdreis in koffie
Passione Italiana – L’arte dell’Espresso’ neemt je mee terug in de tijd, naar het Italië van 1910, waar de allereerste espresso’s worden gezet. De smaak van verbrande koffiebonen werd gemaskeerd door veel suiker naar het kopje koffie van de toekomst.

De reis voert je verder langs peperdure, indrukwekkende, antieke én wifi-gestuurde espressomachines en design serviezen door de decennia heen. Het meest spraakmakend is de iconische espressomachine ‘La Cornuta’ van de beroemde Italiaanse architect Giò Ponti (ter waarde van een kwart miljoen euro).

Naast dit pronkstuk prijkt er ook een echte ‘Kees van der Westen’: vernoemd naar de wereldberoemde espressomachinebouwer uit Brabant. ’s Werelds kleinste en meest duurzame espressomachines zijn ook te bewonderen, naast designmodellen van merken als Victoria Arduino, Bialetti en Faema.

Percolator of paleis?
‘Het maakt niet uit dat sommige percolators meer op een paleis lijken dan op een percolator,’ aldus Alberto Alessi, de Italiaanse ontwerper die design in ieders keuken bracht. Hij slaat een brug van Italiaanse architectuur naar design in alledaagse voorwerpen. In de expositie wordt zienderogen duidelijk hoe vormen van gebouwen hun weg vinden in coffee design. Ook het Bonnefantenmuseum in Maastricht, dat werd ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi, bekijk je na deze expositie met heel andere ogen.

foto’s: Ruud Balk

Praktische informatie
De expositie is tot en met 29 oktober 2018 te bezoeken in Cube design museum, Museumplein 2 in Kerkrade. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum alleen geopend tijdens de schoolvakanties van regio zuid en op feestdagen. Een kaartje kost € 12,-. Kinderen tot en met vier jaar en Museumjaarkaarthouders kunnen de expositie gratis bezoeken.

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *