Home » Italië dichtbij » Napolitaanse sferen in het zuiden des lands
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Napolitaanse sferen in het zuiden des lands

champagne glass against christmas sparkler background

Wij zweren bij een Napolitaans Oud&Nieuwfeest. Eerst de grote opruiming, met vallende wasmachines, computers en andere niet langer functionerende apparaten, dan het subtiele pakje met rood ondergoed dat je links of rechts krijgt toegeschoven en dan kan het grote aftellen beginnen. Knallende kurken, Napolitaanse muziek, enthousiast geschreeuwde nieuwjaarswensen en vooral lekker – en veel – eten.

Dit jaar is het nog even afwachten of we het nieuwe jaar in Napels kunnen inluiden. Gelukkig is er – eveneens zuidwaarts maar wel wat dichterbij – een goed alternatief voor handen. In het Zuid-Limburgse Eyserheide hebben Rob en Laura van Dalauro Bed & Breakfast namelijk een echt Napolitaans Sylvester-arrangement samengesteld.

Rob vertelt: ‘Ons Sylvester-arrangement is al jaren een hit. We halen immers echt een stukje Italië naar Limburg. Op een fijne locatie, midden in het heuvelland, zwaaien we het oude jaar uit. Terwijl de laatste uren voorbij glippen, geniet je van de warmte van de haard, een glaasje bubbels en de onvolprezen cucina napoletana. En omdat we dit jaar vijf jaar bestaan, maken we het extra feestelijk, met de heerlijke, akoestische muziek van Tamorra.’

Tamorra-2

Wie aan Napels denkt, denkt naast de maffia ook meteen aan dat onovertroffen Italiëgevoel. De straten vibreren van het leven, van levenslust. Behalve koopwaar namen reizigers in de loop der eeuwen ook muziek mee. Napels werd beroemd om de bijzondere muziek, tot een uniek ritme samensmeltend in een smeltkroes van stijlen. Tamorra bouwt voort op die traditie van muziek. Soms gevoelig, dan weer bedoeld om te dansen, maar altijd recht uit het hart.

Terwijl Tamorra de sterren van de hemel speelt, komen vanuit de keuken de heerlijkste gerechten, uiteraard geïnspireerd door de pure en eerlijke Napolitaanse keuken. Een lekker glas Italiaanse wijn erbij en je waant je vele tientallen kilometers zuidelijker…

Uiteraard geniet je tijdens het arrangement ook van Limburg zelf. Heerlijk wandelen, een van de vele bezienswaardigheden bezoeken en daarna lekker met een mooi boek bij de haard. Het eerste voornemen voor het nieuwe jaar is daar snel gemaakt: meer van dit soort dagen plannen, (nog) meer genieten van la dolce vita!

kurk

Ook Oud&Nieuw in Napolitaanse sferen vieren?
Dat kan bij Dalauro! Er zijn nog een paar plekken voor het Sylvester-arrangement beschikbaar. Het arrangement omvat:
*een kopje koffie of thee bij aankomst, natuurlijk met de homemade ‘daBrownie’
*twee overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
*avondvullende verwennerij, met kleine gerechten, op oudejaarsavond, inclusief wijnen, tafelwater en een heerlijke espresso toe
*muzikaal entertainment door Tamorra op oudejaarsavond (erg trots op!)
*een heerlijk glas bubbels met ‘nonnevot’ (onovertroffen Limburgs baksel) om het nieuwe jaar in te luiden
*vrij gebruik van sauna en solarium
*een leuke attentie bij het afscheid om thuis nog even na te genieten

Bovendien krijg je als lezer van Ciao tutti nog een extra verrassing als je dit arrangement boekt! Gebruik hiervoor bij boeking de code CIAOTUTTI (klik hier).

Het arrangement kost €245 p.p. (€ 260 p.p. voor een deluxe kamer). De meerprijs voor 1-persoons bezetting van een 2-persoons kamer is € 150. Aankomst op maandag 30 of dinsdag 31 december. Verlenging is mogelijk met 10% korting op de reguliere kamerprijs. Alle prijzen zijn exclusief toeristenbelasting (€1,35 p.p.p.n.).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *