Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

A Different View – Michelangelo’s fresco’s voor de Sixtijnse Kapel in de Beurs van Berlage

In de Beurs van Berlage in Amsterdam schitteren dit jaar de beroemde plafondfresco’s die Michelangelo maakte in de Sixtijnse Kapel in Rome. Niet de originele schilderingen natuurlijk, die kunnen niet reizen, maar dankzij de expositie A Different View heb je een unieke kans om rustig en dicht bij huis naar Michelangelo’s tijdloze werk te kijken!

Je krijgt een heel ander beeld van de werken van Michelangelo, met fotomechanisch gereproduceerde kopieën (bijna op originele grootte). Waar je in de Sixtijnse Kapel omhoog moet kijken, liggen in de tentoonstelling de werken op de grond, zodat je rondom de gigantische meesterwerken kunt lopen en er letterlijke een andere kijk op de meesterwerken van Michelangelo ontstaat. Volgens de organisatoren van de expositie werden deze fresco’s nog nooit eerder op deze manier vertoond.

Lees ook: 50 unieke weetjes over de Sixtijnse Kapel

Praktische informatie
A Different View is van 26 januari t/m 12 mei 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De kassa sluit om 17.00 uur. Op zaterdag 27 april (Koningsdag) zal de tentoonstelling gesloten zijn.

Een ticket kost € 17,50 voor volwassen en € 12,50 voor kinderen van 6 tot 16 jaar (kinderen tot zes jaar mogen de tentoonstelling gratis bezoeken). Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Beurs van Berlage of te bestellen via Ticketmaster (met een klein bedrag extra voor service/reserveringskosten).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *