Download gratis de Ciao tutti app

MariMarlo – prachtige leren tassen en accessoires uit Italië

Ben je op zoek naar een prachtige leren tas uit Italië of naar mooie leren accessoires? Neem dan een kijkje bij MariMarlo Bags & More, een online winkel met leren tassen en accessoires die met de hand worden gemaakt in Italië.

MariMarlo Bags & More is het idee van Marianne en Marloes. Ze openden dit voorjaar hun webshop en laten ons in dit artikel graag kennismaken met hun collectie handgemaakte tassen van Pierotucci en de unieke sleutelhangers van La Cuoieria. Alles natuurlijk van vera pelle – echt leer.

Van Italiaanse les tot Italiaanse webshop

Marianne: ‘Marloes en ik leerden elkaar kennen via Italiaanse les. We hadden meteen een gezellige klik, mede dankzij onze gedeelde passie voor Italië. We hoeven jullie waarschijnlijk niet te vertellen waar die passie vandaan komt.

We genieten van de schoonheid van alle uithoeken van het land, het lekkere eten, de prachtige taal en natuurlijk die fantastische tassen! Na de zomervakantie vorig jaar – die we natuurlijk doorbrachten in ons geliefde Italië – kwam ik thuis met een paar leuke, opvallende tassen.

Marloes had als souvenir een nieuwe sleutelhanger gekocht, waarvan ze er ieder jaar eentje koopt om aan haar schoudertas te hangen. Al snel dachten we: ‘Hoe leuk zou het zijn om een webshop te beginnen met Made in Italy-tassen? De naam was snel gevonden: MariMarlo is de combinatie van onze namen en klinkt vrolijk Italiaans!’

Toscaanse tassen en sleutelhangers

Marloes: ‘Met de contacten die we in Toscane al hadden opgedaan, gingen we op inkoop. Ons doel: het selecteren van niet alledaagse, kleurrijke en unieke leren tassen. In maart bezochten we de grootste Europese lederwarenbeurs in Milaan, waar we mooie tassen vonden én de leverancier voor onze sleutelhangers!

Die wilden we zeker in onze collectie, want zo’n originele Pinokkio, Vespa of zonnebloem staat toch harstikke tof aan je sleutels, rugzak of aan een écht Italiaanse tas?!

In Florence ontdekten we ook kleurige tashaken. Superhandig en fijn om je tas mee aan tafel te hangen, zodat deze niet op de grond hoeft te staan en mooi schoon blijft.

Hier ontmoetten we ook onze tassenleveranciers. Toscane is de streek waar van oudsher veel leerlooierijen en leerateliers zijn gevestigd. Wij vonden het prachtig om het hele proces van leer tot tas in het echt te zien en waren erg onder de indruk.’

Naar huis met koffers vol tassen en accessoires

Marianne: ‘Met koffers vol tassen keerden we huiswaarts. We konden de webshop gaan vullen. Nadat onze virtuele winkel in de lente openging, rolden de bestellingen binnen. Dat was echt gaaf en algauw konden we weer op inkoop.

Beetje bij beetje hebben we het assortiment dames- en herentassen uitgebreid en hebben we naast de sleutelhangers en tashaken ook andere accessoires geselecteerd, zoals bagstraps, portemonnees, riemen en herenarmbanden. MariMarlo is echt onze bambino geworden, waar we elke dag veel zorg en aandacht aan besteden en waar we ook elke dag opnieuw heel blij van worden.’

Marloes: ‘Om de plaatjes op onze website een levendige uitstraling te geven, hebben we in de zomer een fotoshoot met Fleur en Bram gedaan. Aan de IJssel en in het park hebben we heerlijke sfeerbeelden van onze tassen gemaakt, waarmee onze klanten een nog betere indruk krijgen van hoe leuk zo’n tas staat.

Voor de herfstcollectie zijn we met Carice, Marit en Laurien het bos in geweest om wederom mooie plaatjes te schieten, die onze website een originele uitstraling geven.’

Tassen met een vleugje geluk

Marianne: ‘Marloes en ik zijn erg trots op de tassen van Pierotucci. Dit zijn stuk voor stuk unieke handtassen en schoudertassen die duurzaam geproduceerd worden. Hier gaat geen stukje leer of stof verloren; alles wordt verwerkt in de mooiste designtassen onder het merk Fortunata.

Nu geeft zo’n nieuwe tas altijd al een gevoel van geluk, maar bij deze tassen krijg je ook écht een vleugje geluk. Aan elke tas hangt namelijk een hangertje in de vorm van een rood pepertje, dat je geluk zal brengen.

Een ander Italiaans merk waar we heel blij mee zijn, is Anna Virgili. We bieden mooie schoudertasjes van dit merk, met opvallende details in de schouderriem. Extravagant en stijlvol!

De tassen Marloes en Marianne zijn vrolijke colour-blocking rugtassen en net als de kleurrijke laptoptas Maribel voorzien van het MariMarlo-logo. Bijzonder leuk om hier de citroensleutelhanger aan te hangen, die voorzien is van ons eigen logo!’

When life gives you lemons, buy a bag

Marloes: ‘In het MariMarlo-logo hebben we een citroen verwerkt. Italië is immers het land van de citroenen en deze zonnig gekleurde vrucht spreekt ons erg aan. Vooral ook vanwege het bijbehorende gezegde When life gives you lemons, make lemonade – wat er ook gebeurt in je leven, probeer er altijd iets moois van te maken.

We houden overigens ook erg van de variant When life gives you lemons, make limoncello en van onze eigen aanpassing: When life gives you lemons, buy a bag. Zeker met onze Italiaanse tassen zorgt dat voor een extra dosis geluk!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *