Download gratis de Ciao tutti app

Luister elke avond naar verhalen uit Boccaccio’s Decamerone

Het Internationaal Theater Amsterdam en VPRO Mondo hebben de handen ineengeslagen voor een uniek online videoproject. De acteurs van het Internationaal Theater Amsterdam lezen verhalen voor uit Boccaccio’s Decamerone, die tijdens de coronacrisis dagelijks online zullen verschijnen.

In de veertiende eeuw beschreef de Italiaanse dichter Giovanni Boccaccio in Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar op dat moment de pest heerst. Tijdens hun verblijf in een villa buiten de stad vertellen ze elkaar verhalen; tien per dag, honderd in totaal. Met humor, kritiek op gezagsdragers en ook wat lichte erotiek.

Nu alle theaters zijn gesloten, maakt het Internationaal Theater Amsterdam deze verhalen via video’s toegankelijk voor het publiek. De acteurs lezen steeds één verhaal per dag voor; je kunt dus elke dag van een nieuw verhaal genieten.

Acteur Ramsey Nasr is de eerste van de reeks bekende acteurs en actrices die bijdragen aan het project. Verschillende andere theaters, waaronder Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater, hebben aangegeven zich te willen aansluiten.

Het project gaat van start op maandag 23 maart om 20.00 uur. Luisteren kan via ita.nl, via vpro.nl/mondo of via het YouTube-kanaal van Mondo.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *