Ga op pad met onze City Walks!

Kijktip: de mooiste kunstwerken van de Vaticaanse Musea in de bioscoop

Kun je geen genoeg krijgen van Italiaanse kunst? Dan hebben we heel goed nieuws voor je: begin 2015 kun je namelijk gewoon in eigen land naar de mooiste stukken uit de collectie van de Vaticaanse Musea kijken – in 3D nog wel!

Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (7)

De mooiste beelden, schilderijen en andere kunstwerken zijn bijna tastbaar als ze op het filmdoek voor je ogen verschijnen, zoals je al in de trailer kunt zien. Tijdens de film maak je een ware ontdekkingsreis door de indrukwekkendste kunstcollectie van Italië, die in ruim tweeduizend jaar is opgebouwd. Voor het eerst zijn de meesterwerken in de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse musea met 3D-camera’s gefilmd. Het resultaat is een unieke en fascinerende film over de geschiedenis van deze wereldberoemde musea met werken van onder meer Michelangelo, Giotto, Rafaël, Leonardo da Vinci en Caravaggio.

Een klein voorproefje:

Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (2) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (4) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (5) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (6) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (8) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (9) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (10) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (11) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (12) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (13) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (15) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (17) Varicaanse-Musea-3D-film-Pathe (18)

Waar je al dit moois kunt zien? Op zondag 25 januari 2015 kun je om 11.00 uur terecht in Pathé Tuschinski in Amsterdam; net als op donderdag 5 februari 20.00 uur. Op zondag 1 februari 2015 (11.00 uur) én op donderdag 5 februari 2015 (20.00 uur) schitteren de Vaticaanse kunstwerken ook op het doek van Pathé Buitenhof (Den Haag), Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Groningen, Haarlem, Tilburg en Zwolle. Klik hier voor tickets.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *