Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italië op tafel

Wie tijdens een etentje wil uitpakken met Italiaanse gerechten, kan ze dankzij het Italiaanse merk Seletti nu ook in Italiaanse sfeer serveren!

Bucatini all’amatriciana bijvoorbeeld, een echte Romeinse pasta, nestelen zich meer dan graag op een bord met stadsplattegrond van Rome, Venetiaanse visgerechten als sarde in saor daarentegen voelen zich beter thuis in hun eigen stad en een risotto alla milanese serveer je, juist, op de wirwar van straatjes van Milaan.

Het grote voordeel van deze stadsborden van Seletti is dat je gasten aangenaam verrast zullen zijn als ze tijdens het eten van hun pasta langzamerhand de stad van herkomst zien verschijnen. Maar dat niet alleen; de plattegronden zijn zo gedetailleerd weergegeven dat je al aardig wegwijs kunt worden in deze Italiaanse steden. Dat scheelt straks, tijdens een weekendje Rome, Venetië of Milaan, toch weer heel wat gesteggel over de route en/of met het opvouwen van de plattegrond.

De stadsplattegronden zijn overigens ook als mok verkrijgbaar, om bij de eerste koffie van de dag al weg te dromen bij Villa Borghese, het Colosseum, het San Marco-plein of de winkelstraten van Milaan.

Heb je geen plek meer in je servieskast, niet getreurd! Seletti heeft ook zogenaamde Italian dinner maps gemaakt: 50 papieren placemats (van 30 bij 40 cm) met als opdruk een stadsplattegrond van Venetië, Rome, Milaan of Florence. Zo kun je ook al etend door de stad van Michelangelo en Brunelleschi dwalen en – leuk tijdverdrijf voor de kinderen – een eigen route uitstippelen.

Ook in Italiaanse stijl aan tafel? Alle genoemde Seletti-producten zijn te koop bij bol.com. De borden kosten € 23,99 per set van twee; de mokken € 14,99 per stuk. Een stedentrip aan de hand van een set van 50 placemats haal je voor € 18,99 in huis. Dat is nog geen 50 cent voor een enkele reis Rome, Venetië, Milaan of Florence…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wat een geweldig idee, wat leuk, ga ik direct bestellen.
    Al is het alleen al voor de herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *