Home » Italië dichtbij » Italian Car Passion in Brussel
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italian Car Passion in Brussel

Autoworld staat van 3 december 2015 tot en met 31 januari 2016 helemaal in het teken van la bella macchina!

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (1)

Tijdens de tentoonstelling Italian Car Passion kun je verschillende modellen uit de fabrieken van Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lamborghini, Lancia en Maserati bewonderen. Veel van deze auto’s worden speciaal voor de expositie geleend bij privéverzamelaars en internationale musea.

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (12)

In een opstelling die je even meeneemt naar de unieke sfeer van een piazza en die de steegjes van een typische Italiaanse stad tot leven roept, kun je alle must see-exemplaren van de Italiaanse auto-industrie van dichtbij bekijken. Zo sta je oog in oog met onder meer een van de zeldzame Disco Volantes uit 1952, met een Lamborghini Miura, een 350 GT Touring en een Maserati Ghibli. Er zullen ook enkele moderne auto’s worden tentoongesteld, zoals de Lamborghini Veneno en de LaFerrari.

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (4) Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (5)Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (6)

Op het centrale piazza klopt het hart van de tentoonstelling. Het is een plein zoals je in iedere Italiaanse stad en dorp, klein of groot, vindt. Vanaf het terras van een wijnbar, onder de typisch Italiaanse arcaden, vang je al een glimp op van twee uitzonderlijke auto’s: de Alfa Romeo Disco Volante van 1952 (waarvan er slechts vier exemplaren werden gemaakt) en de huidige Disco Volante by Touring Superleggera. Ook de Lamborghini Miura van 1967 die door Gandini werd ontworpen en door Bertone werd ‘aangekleed’, krijgt een speciale plaats.

Op het bruisende piazza zullen ruim twintig auto’s te bewonderen zijn: de Ferrari 275 GTS Pininfarina, de Fiat V8 Zagato, de Bizzarrini 5300 GT Strada die door Giugiaro werd ontworpen, de Lancia B24 Spyder Pininfarina (die in 1956 op het autosalon van Brussel aan het publiek werd voorgesteld) en enkele onmisbare populaire stadsautootjes die in de jaren vijftig en zestig voor een nieuw straatbeeld zorgden: de Fiat Cinquecento Giardiniera, de Ape, de Autobianchina Cabrio…

Op de maquette die voor de tentoonstelling werd gemaakt, ziet dat er zo uit:

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (9) Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (10) Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (11)

Italië is echter niet alleen het land van prachtig design maar ook van bijzondere races en wedstrijden. Twee evenementen die tot op de dag van vandaag wereldberoemd zijn, zijn de Mille Miglia, de bekende race waarbij de bolides werden losgelaten over kleine weggetjes tussen Brescia en Rome, en de Targa Florio, een ongelooflijk zware wedstrijd waarbij auto’s en coureurs op de proef werden gesteld op de bergweggetjes van Sicilië. Tijdens de tentoonstelling zullen een aantal mythische racemodellen, zoals de Ferrari 250 SWB, te zien zijn tegen een achtergrond van bepaalde etappes van die beroemde wedstrijden.

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (3)Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (8)

Al dat automoois kun je met eigen ogen bewonderen tijdens Italian Car Passion in Autoworld (Esplanade van het Jubelpark 11, Brussel). De tentoonstelling is elke dag te bezoeken van 3 december 2015 tot 31 januari 2016 (ook op 25 december en 1 januari) van 10.00 tot 17.00 uur (op zaterdag en zondag: van 10.00 tot 18.00 uur).

De toegang (museum plus tentoonstelling) bedraagt € 13,- voor volwassen, € 10,- voor studenten en senioren en € 7,- voor kinderen van 6 tot 12 jaar (kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis het museum bezoeken).

Italian-Car-Passion-Autoworld-Brussel (16)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *