Italiaanse inspiratie voor je tuin

buiten leven

Het weer lijkt er nog niet op, maar heel voorzichtig denken we aan het voorjaar. De gedachte aan heerlijk buiten leven maakt dat we vroeg in het jaar nadenken over het in orde maken van de tuin. Al jaren is Tuinidee, van 21 tot en met 24 februari in de Brabanthallen te Den Bosch, hét event in Nederland om daar inspiratie voor op te doen.

Wil je ook een fijne portie inspiratie van exclusievere Italiaanse designmerken? Dat bieden de makers van de website Tuin-inspiratie.com. Zij hebben voor Ciao tutti een aantal Italiaans getinte tuin-inspiraties op een rijtje gezet:

MyYour plantenbak Tao Small – Rosaria Copeta

De serie plantenbakken Tao is een ontwerp dat Rosaria Copeta voor My Your maakte. Het is gebaseerd op het ritme van Ying en Yang. Door de verschillende versies te combineren ontstaan harmonieuze composities zonder dat er een vast patroon in zit. Zo kun je zelfs op een kleine oppervlakte een stukje bella Italia creëren.

Buitenlamp Zelight – Miki Astori

driade_store_zelight_leuchte_10_2 Driade-zelight-buitenlamp

De multifunctionele lamp Zelight van Driade Store is ontworpen door Miki Astori. Makkelijk toe te passen in de tuin, voor Italiaans sfeerlicht, maar ook in je huiskamer of op kantoor. Tot we de zon weer dagelijks volop zien, krijg je zo in elk geval een fijne dagelijkse dosis warm licht.

MyYour fauteuil Modi

Moredesign ontwierp voor My Your een modulair buitenmeubel dat met diverse elementen tot verrassende combinaties kan leiden, zoals een heerlijk buitenterras in Venetiaanse stijl op de foto hierboven, of een diner in Romeinse sferen, waar je al liggend druiven van een tros af eet.

Alias Dehors 373 – Michele De Lucchi

Alias_Alias_Dehors_373

 

Languit liggend eten in Romeinse stijl kan ook met de Dehors 373 van Alias, ontworpen door Michele De Lucchi. Dit meubel en kan zowel buiten als binnen worden ingezet. De constructie is gemaakt van wit reliëf gelakt staal, zodat het overal mee te combineren is.

Meer inspiratie voor je tuin vind je op Tuin-Inspiratie.com.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *