Home » Italië dichtbij » Italiaans straatbeeld in Ulft
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italiaans straatbeeld in Ulft

Duizenden foto’s maakte Nellie Kanters de afgelopen jaren in Italië. Regelmatig mogen wij op Ciao tutti meegenieten van alle schitterende scènes die Nellie door de lens van haar camera ziet en vastlegt.

foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (6)

Laatst berichten we al over een foto-expositie van Nellie, die zo succesvol was dat deze week een tweede tentoonstelling wordt ingericht, dit keer in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Daar zal het Italiaanse straatbeeld zoals Nellie dat heeft vastgelegd van 15 november tot en met 30 december 2014 te zien zijn.

foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (1)

DRU Cultuurfabriek
Ulft hoort bij de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek, op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppend hart van de industriële bedrijvigheid vormde, nu een uniek gebied is ontwikkeld, het DRU Industriepark. Dit industrieel erfgoed bestaat uit een voormalig fabrieksterrein met daarop zeven Rijksmonumenten en het tegenovergelegen groene gebied aan de rivier de Oude IJssel, DRU Park.

Op het industriepark bevindt zich ook ICER, een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Het centrum is bedoeld om vooral jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. ICER laat de bezoeker zien en ervaren hoe waardevol en mooi het technische ambacht ook vandaag de dag nog is door het hen zelf uit te laten proberen.

foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (2) foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (4)foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (5)

Italië in het Portiersgebouw
In het Portiersgebouw zal een aantal foto’s uit Nellies Italiëcollectie komen te hangen. Een dagje Ulft wordt zo een compleet uitje met een Italiaans tintje, waarbij je naast Nellies foto’s ook zeker het museum met een bezoek moet vereren, evenals het mooie wandelgebied aan de Oude IJssel. Voor een hapje en een drankje kun je prima terecht in horecagelegenheid Het Schaflokaal, op hetzelfde terrein. Met de Italiaanse beelden van Nellie nog op je netvlies, waan je je hier in een Italiaanse bar…

foto-expositie-Italië-Ulft-Nellie-Kanters (3)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *