Home » Italië dichtbij » In het licht van een Parmezaanse kaas
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

In het licht van een Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas komt hier regelmatig op tafel. Zo uit het vuistje, door de risotto, over de soep of pasta, of op een broodje. Sinds kort kan de parmigiano ook boven tafel, in de vorm van een lamp! Cyrella en Tom maken met hun bedrijf Qucina echte lampen in een Parmezaans kaaswiel.

Hoe ze op dat idee kwamen? Vorig jaar, tijdens een culinaire vakantie door Italië, verloren Cyrella en Tom hun hart aan de Parmezaanse kaas. Na een bezoek aan een van de parmigiano-producten raakten ze zo onder de indruk van het hele proces rondom deze kaas, dat ze besloten iets bijzonders met dit gevoel te doen.

En dan niet iets culinairs, nee, Cyrella en Tom pakten het veel creatiever aan. Van deze enorme kazen maakten ze – echt waar –  een werkelijk schitterende lamp; de Parmesan Cheese Lamp Classic. Deze viel zo in de smaak bij vrienden en familie dat ze inmiddels een webshop hebben geopend, waar ze de parmigiano-lampen op bestelling maken. Elke lamp heeft dezelfde grootte als een echte Parmigiano Reggiano (een doorsnede van 43 cm en een hoogte van 25 cm) en is uitgevoerd met dezelfde details.

Zo’n stralend middelpunt verzacht het leed van de komende donkere avonden en is ook een prachtig cadeau. De Classic-lamp kost € 200, de luxe versie is € 75 duurder. Wil je een parmigiano-lamp voor boven je eettafel? Kijk dan op de website of Facebook-pagina van Qucina en verheug je alvast op een warm Italiaans licht in je keuken!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. willem bastiaan

    Beetje over de top eerlijk gezegd en beslist niet goedkoop !
    Wel origineel.

  2. Fantastische lamp! Over de top is juist leuk. Heb hem meteen besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *