Download gratis de Ciao tutti app

In biblioteca – puzzel onze Italiaanse bibliotheek compleet

Italië kent een aantal prachtige bibliotheken, zoals deze in Venetië en de Piccolomini-bibliotheek in de Duomo van Siena, die in 1495 werd gebouwd in opdracht van kardinaal Francesco Todeschini Piccolomini, de latere paus Pius III.

Hij liet de bibliotheek ontwerpen ter nagedachtenis aan zijn oom, paus Pius II, die een waardevolle handschriftverzameling had aangelegd. De kleurrijke fresco’s die op de wanden van de bibliotheek te zien zijn, zijn geschilderd door de vroege renaissancemeester Pinturicchio. In deze blog kun je de Libreria Piccolomini in detail bewonderen.

In Basilicata vind je een rijdende bibliotheek. Heb jij deze kleine bibliotheek op wielen wel eens gezien?

We nemen je in deze blog mee naar onze Italiaans georiënteerde biblioteca. Een aantal namen van titels en auteurs die op de prachtige boekomslagen prijkten zijn echter vervaagd. Vul jij de juiste namen in?

Dit kan zowel een deel van een auteursnaam zijn als een deel van een boektitel. Gelijke cijfers zijn gelijke letters. Breng de letters met corresponderende cijfers naar de oplossingsbalk, waar dan een plaatsnaam verschijnt.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Cornelis Annemie

    Mooie prijs!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *