Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de unieke Italië-souvenirs van Italian Summers!

Regelmatig licht ons scherm vrolijk op, met dank aan de kleurrijke foto’s en collages die Lisa op de Facebookpagina van Italian Summers post. Meteen zitten we even op een intiem terrasje op Ischia, toeren we achter op een Vespa door een typisch Italiaans dorpje of genieten we van een sfeervol straatje met kleurrijke bloemen of een Ape.

Italian-Summers-Rome-Vespa

Het is duidelijk dat Lisa niet alleen onze grote liefde voor Italië deelt, maar deze ook met zo veel mogelijk mensen wil delen. Dat doet Lisa sinds kort ook met een collectie Made in Italy T-shirts, met heerlijke Italiaanse teksten en illustraties.

Italian-Summers-foto-collage-Lisa (2)

Italian Summers
Tot afgelopen week kenden we Lisa elkaar alleen digitaal, maar donderdag liepen Saskia en Lisa elkaar tegen het lijf in Rome. Saskia: ‘We stonden tegelijkertijd aan de bar bij La Licata, een fijne koffiebar in hartje Monti, en we herkenden elkaar meteen van die vele Facebookberichtjes en Instagramposts over Italië. In plaats van een snelle cappuccino aan de bar zaten we de hele ochtend te praten over onze grootste liefde en inspiratiebron, Italië.’

Italian-Summers-foto-Lisa

Lisa doet niets liever dan het Italiaanse leven vastleggen met haar camera. Ze maakt prachtige foto’s en kan urenlang door een stad of een dorpje dwalen om de mooiste hoekjes te vereeuwigen. Tijdens haar reizen neemt ze graag een mooi aandenken mee voor de achterblijvers, maar écht een leuk souvenir vinden lukt lang niet altijd.

Lisa: ‘Ik was al die standaard-souvenirs echt zat. Daarom heb ik samen met de Romeinse kunstenaar Claudio avonden lang zitten brainstormen. We hebben uren gebroed op ideeën, waarvan de leukste nu uiteindelijk in onze Italian Summers Shop terecht zijn gekomen.

Claudio-Italian-Summers

Onze grote liefde voor Rome, voor Italië en voor de Italiaanse manier van leven komt in elk item tot uiting. We hebben een mooie collectie T-shirts ontworpen, met typisch Italiaanse uitdrukkingen (zoals Torno subito) en symbolen (zoals de Vespa en de Fiat). Maar er is ook een prachtige collectie keramiek, van begin tot eind ontworpen door Claudio. Zo dek je je tafel in Italiaanse stijl en is het elke dag een beetje zomer…’

Italian-Summers-Ceramics (1a)

Kleurrijk keramiek
Heimwee naar de Italiaanse zomer, met lange lome dagen aan het strand, drie gelati per dag en het gevoel dat elk uur eindeloos duurt? Met de Italian Beach Plate Collection haal je dat zomerse gevoel ook in de herfst en winter weer even terug. Een portie spaghetti alle vongole erop en je waant je weer even aan zee, met je voeten in het zand en het geruis van de golven als rustgevend gezelschap.

Italian-Summers-Ceramics (4) Italian-Summers-Ceramics (7) Italian-Summers-Ceramics (8)

De VitaBella Collection bestaat uit zwart/wit/rood gekleurde borden die je meteen naar een Italiaanse trattoria doen verlangen, op een plein dat door de zinderende hitte tijdens de lunch alleen wordt bevolkt door wat slapende katten. Je zoeft mee achter op een Vespa, op weg naar een verkoelend drankje met uitzicht over zee. Vanaf deze borden smaakt elke pasta nog net even beter!

Italian-Summers-Ceramics (5) Italian-Summers-Ceramics (6)

T-shirts waar de liefde voor Italië vanaf spat
De illustraties voor de Italiaanse T-shirts zijn zo uit het Italiaanse straatbeeld geplukt. Natuurlijk ontbreekt de Vespa niet, maar wie vaak door een Italiaans dorpje wandelt, zal ook Torno subito meteen herkennen.

Italian-Summers-shirts-Italie (14) Italian-Summers-shirts-Italie (15) Italian-Summers-shirts-Italie (17) Italian-Summers-shirts-Italie (24) Italian-Summers-shirts-Italie (25)

Lisa en Claudio werken momenteel aan meer ontwerpen voor zowel servies als T-shirts (met speciale kerstedities), dus houd de Italian Summers Shop in de gaten voor nieuwe designs.

Italian-Summers-nieuwe-collectie (1) Italian-Summers-nieuwe-collectie (2)Italian-Summers-shirts-Italie-kerstmis (1) Italian-Summers-shirts-Italie-kerstmis (2)Italian-Summers-shirts-Italie-kerstmis (3)

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Herman Van Camp

    Stupendo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *